Főtt spárga saláta

2018. június 13.

Hozzávalók:
60 dkg fehér spárga
1 darab citrom
2 darab paradicsom
2 darab zöldpaprika
0,5 szál póréhagyma
1 fej fejes saláta
4 evőkanál szezámolaj
1 csokor petrezselyem zöldje

Főtt spárga saláta

A megmosott spárgát külső hártyáitól gondosan megtisztítjuk. Lábasban vizet forralunk. A citrom levét kicsavarjuk, héját a vízbe dobjuk és megsózzuk. A spárgákat ötösével-hatosával összefogjuk és kötözőspárgával átkötjük. A gyöngyöző forrású vízbe engedjük és lefedve, kis lángon 7-10 percig pároljuk. Ezután lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk. A paradicsomot cikkekre, a zöldpaprikát karikákra, a fejes salátát metéltre vágjuk. A spárgát 4-5 egyenlő részre daraboljuk. A citromlevet átszűrjük, ízlés szerint sót és cukrot oldunk fel benne, majd olajjal összekeverjük és megborsozzuk. A salátához valókat óvatosan a citromos, olajos öntetbe forgatjuk. Rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.

Kiadós reform saláta

Kiadós reform saláta

Hozzávalók: 1 kígyóuborka 3 paprika 2 szál sárgarépa 3 paradicsom 20 dkg zöldborsó 2 dl tejföl 1 ek tökmagolaj 2 ek lenmag 1 ek szezámmag só petrezselyem
Almás-diós saláta

Almás-diós saláta

Hozzávalók: 1 db alma 1 sárgarépa 3 újhagyma 2 db retek 0,5 kínai kel 4 levél káposzta 3 ek dió, pirítva citromlé só
Spárgasaláta almával

Spárgasaláta almával

Hozzávalók: 40 dkg spárga 1 fej saláta 2 db alma 4 db paradicsom 1 db citrom: a héja lereszelve, a leve kipréselve 1 dl olívaolaj 2 dkg tökmag
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: