Francia gesztenyekrémleves

2017. december 15.

Hozzávalók:
8 dl tej
1 csomag főzés nélküli vanília puding
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl száraz fehérbor
1,5 dl főzőtejszín
0,5 dl rum
60 dkg szelídgesztenye

Francia gesztenyekrémleves

A gesztenyék tetejét kereszt alakban bevágjuk, majd lábasba szórjuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Fölforraljuk, majd kislángon 35 percig főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd héját a belső barna hártyával együtt lefejtjük róla. A megtisztított gesztenyét a lábasba visszatöltjük. A tejből egy merőkanálnyit kimerünk, a többit a gesztenyére öntjük. Kislángon fölforraljuk, majd a tűzről lehúzva, merülőmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük, majd újra a tűzre tesszük és felforraljuk. A maradék tejet a pudingporral és a cukorral simára keverjük, majd kevergetve a levesbe öntjük. Néhány percig főzzük, a vaníliás cukorral, borral meg a rummal ízesítjük, végül a tejszínnel dúsítjuk. Melegen vagy jégbe hűtve kínáljuk.

Forrás: Spar

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín fél póréhagyma petrezselyem só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér 10 dkg pirított mandula kevés vaj
Fokhagymás-gömbéres sütőtök leves

Fokhagymás-gömbéres sütőtök leves

Hozzávalók: 1,5 kg sütőtök fél vöröshagyma 3 sárgarépa 2 fehérrépa 3 gerezd fokhagyma 1,5 cm gyömbér só, bors, ételízesítő 1 dl főzőtejszín 2 ek napraforgó olaj
Borleves

Borleves

Hozzávalók: 1 l fehér bór, 0,5 l víz, 10 ek cukor, 2 tk liszt 7 tojás sárgája 1 citrom leve és hámozott héja, fahéj, szegfűszeg
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: