Francia krumpli

2015. január 19.

Hozzávalók:
1 kg burgonya
2.5 dl főzőtejszín
5 dkg vaj
só, bors, szerecsendió
10 dkg trappista sajt

Francia krumpli

A krumplit hámozzuk meg és vágjuk kb. 4 mm-es karikákra. A vajat kicsit olvasszuk meg, keverjük hozzá a tejszínt, fűszerezzük be, és forgassuk össze a krumplikarikákkal. Tegyük hőálló tálba, majd süssük kb. 45 percig letakarva. Vegyük le a fedőt, szórjuk meg a lereszelt sajttal, majd süssük még addig, amíg szépen rá nem olvad. Hagyjuk kicsit állni, hogy a krumpli beszívja a szaftot - és kész is!

Görög tepsis krumpli

Görög tepsis krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dl sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 db paradicsom 2 tk oregánó só, bors
Mustáros krumpli

Mustáros krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 ek mustár 6 ek olaj 4 gerezd fokhagyma só, bors 5 szem dió 2 ek szezámmag
Burgonya rizottó

Burgonya rizottó

Hozzávalók: 40 dkg burgonya 1 db vöröshagyma 2 ek olívaolaj 15 dkg gomba 1 dl fehérbor 2,5 dl húsleves alaplé (lehet kockából) 8 dkg reszelt parmezán 1 ek vaj só, bors petrezselyem
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Vira 2015-01-22 12:54:20
Remek étel. Köszönöm