Fűszeres borjúkotlett

2011. június 16.

Hozzávalók:
4 szelet csontos borjú vagy sertéskotlett,
600g felezett, apró szemű burgonya,
1 citrom leve és finomra reszelt héja,
2 ek finomra vágott petrezselyem,
2 gerezd finomra vágott fokhagyma,
2 ek olívaolaj,
só, bors

Fűszeres borjúkotlettElőmelegítjük a sütőt 250 fokra. A félbevágott burgonyát nagy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, és alaposan összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Közben a citromhéjat, a petrezselymet és a fokhagymát összekeverjük egy kis tálban. A borjúhúst oldalanként körülbelül 4 perc alatt megpirítjuk egy nagy serpenyőben, a maradék olajon. Meglocsoljuk citromlével, és további fél percig sütjük. A hús tetejére helyezzük a citromhéj, a petrezselyem és a fokhagyma keverékét. A borjúkarajt sült burgonyával, forrón tálaljuk.
Salsás héjában sült krumpli

Salsás héjában sült krumpli

Hozzávalók: 4 nagy sütnivaló burgonya, kb. 700g darált hús, 3-4 ek chili szósz; Hozzávalók a salsához: 1 kis hagyma finomra aprítva, 2 paradicsom apróra vágva, 2 zellerszár finomra aprítva, ¼ uborka finomra aprítva, 2 ek aprított...
Hagymás-szalonnás krumpli

Hagymás-szalonnás krumpli

Hozzávalók: 800g apró szemű krumpli, 50g szeletelt szalonna (bacon), 2 ek vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor újhagyma, só, bors
Almás burgonyalepény

Almás burgonyalepény

Hozzávalók: 1 ¼ kg meghámozott burgonya, 1 nagy meghámozott, kimagozott alma, 1 kis fej megreszelt hagyma, só, bors, késhegynyi szárított rozmaring, 2 tört fokhagymagerezd, 2 simára kevert tojás, 2 ek olívaolaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: