Fűszeres karfiol

2016. augusztus 25.

Hozzávalók:
1 fej karfiol
4 ek majonéz
3 ek tejföl
1 tk mustár
1 ek olívaolaj (+ a sütőedénybe)
só, bors
kakukkfű, tárkony
zsemlemorzsa
parmezán

Fűszeres karfiol

A karfiolt szedjük rózsákra, enyhén sós vízben főzzük éppen csak puhára. A majonézt, a tejfölt, a mustárt és az olajat keverjük össze, fűszerezzük be. Vegyünk elő egy tepsit, olajozzuk ki és forgassuk meg benne a karfiolt, majd egyenletesen öntsük le a szósszal. Szórjuk meg a zsemlemorzsával, majd 220 fokra előmelegített sütőben süssük pirosra. Tálaláskor szórjuk meg a parmezánnal.

Tojásos karfiol

Tojásos karfiol

Hozzávalók: 1 karfiol 2-3 tojás kevés zsiradék só, bors, ételízesítő, szerecsendió petrezselyem
Kakaós sült karfiol

Kakaós sült karfiol

Hozzávalók: - 2 fej karfiol - 2 ek olívaolaj - só, bors - kevéske chili - 2 ek cukrozatlan, keserű kakaópor
Sajtos-zöldséges rakottas

Sajtos-zöldséges rakottas

Hozzávalók: 2 padlizsán 3 cukkini 3 paradicsom só, bors, kakukkfű reszelt füstölt sajt olívaolaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: