Fűszeres kukoricafasírt

2017. november 8.

Hozzávalók
20 dkg pirított, natúr amerikai mogyoró
1 kisebb póréhagyma, vékonyan szeletelve
1 kisebb piros chilipaprika, vékonyan szeletelve
2 teáskanál friss reszelt gyömbér
1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt római kömény
1 tojás

2 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál kókuszzsír a sütéshez
1 doboz csemegekukorica

Fűszeres kukoricafasírt

A kukoricát konyhai robotgépben daráljuk össze a mogyoróval, a póréval, a chilivel, a gyömbérrel, a fokhagymával és a római köménnyel. Ezután tegyük át egy keverőtálba, adjuk hozzá a tojást, a sót és a rizslisztet, és alaposan keverjük össze.

Egy serpenyőben hevítsük fel a kókuszzsírt, és egy evőkanállal ejtsünk kis púpokat a masszából a forró zsiradékba. Majd nyomkodjuk le a kanállal úgy, hogy kerek, lapos fasírtokat kapjunk. Mindkét oldalon süssük szép aranybarnára. Mikor kész, tegyük át több réteg konyhai papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt a papír magába szívja. Tálaljuk paradicsomsalsával és avokádóval.

Recept: Bonduelle

Pite spenóttal

Pite spenóttal

Hozzávalók: - a tésztához 50 dkg finomliszt só 1 ek sütőpor 1 dl olívaolaj 1 dl víz - a töltelékhez 1 kg spenót 2 db zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg feta sajt 15 dkg reszelt sajt 2 db tojás 2 dl joghurt só, bors 1 ek zsemlemorzsa
Fetás-spenótos pite (quiche)

Fetás-spenótos pite (quiche)

Hozzávalók: 1 csomag réteslap 1 kg friss spenót (lehet mirelit is, csak figyelni kell akkor a sűrűségre) 40 dkg feta 4 újhagyma 4 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor 2 db tojás 2 ek vaj só, bors
Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, sűrített paradicsom, ketchup, olaj, olívaolaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: