Fűszeres rudak

2010. június 26.

Hozzávalók:
4 dkg puha vaj,
1-1 ek összevágott petrezselyem, snidling és rozmaring,
1 gerezd összetört fokhagyma,
pici őrölt bors,
2 lap fagyasztott leveles vajas tészta,
2 dkg olvasztott vaj,
2 ek szemes mák

Fűszeres rudakA vajat a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával kikeverjük. A csomagban lévő két tésztadarabot egy óráig szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd külön-külön vékony lappá nyújtjuk. A vajas fűszerkeveréket az egyik lapra kenjük, a másik lapot a tetejére fektetjük; a széleit összenyomkodjuk. A tésztát vajjal megkenjük, és mákkal megszórjuk. A dupla tésztát 2 cm széles csíkokra vágjuk, és spirál alakban megcsavarjuk. A tepsit nem zsírozzuk ki, úgy fektetjük rá a rudakat. A sütőt 230 fokra előmelegítjük. A rudakat 10-15 perc alatt világosbarnára sütjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk. Ha kihűlt, jól záródó dobozban tároljuk.
Mini sajtos-hagymás táska

Mini sajtos-hagymás táska

Hozzávalók: 150g reszelt Cheddar sajt, 3 ek felszeletelt zöldhagyma, 500g mirelit leveles tészta, 2 tk olaj, ¼ tk szárított kaporlevél
Sajtos tészta-rudacskák

Sajtos tészta-rudacskák

Hozzávalók: 500g mirelit levelestészta, 2 ek fokhagymás és zöldfűszeres krémsajt, ¾ tk szárított, morzsolt rozmaring levél, 3 ek parmezán
Pekándiós édesburgonya-batyu

Pekándiós édesburgonya-batyu

Hozzávalók: 20 dkg édesburgonya, 2 ek cukor, 1 ek víz, ¼ tk cayenne bors, 75g durvára vágott pekándió, 1 ek olívaolaj, ½ fej vékonyra szeletelt hagyma, 250g mirelit leveles tészta, 75g kéksajt
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: