Fűszeres sárgarépaleves

2011. július 1.

Hozzávalók:
2 tk olaj,
1 fej hagyma kockára vágva,
1 fokhagymagerezd feldarabolva,
1 tk frissen reszelt gyömbér,
1 tk őrölt kömény,
1 tk paradicsompüré,
500g meghámozott sárgarépa felszeletelve,
1-2 ek édesítőszer (por),
1 l csirke vagy zöldség alaplé,
6 ek natur joghurt

Fűszeres sárgarépalevesForrósítsuk fel az olajat egy nagy edényben. Adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsuk gyakran kevergetve 3-5 percig, amíg a hagyma megpuhul. Keverjük hozzá a köményt és a paradicsompürét és további 2 percig sütjük, míg jól összeáll. Hozzáadjuk a sárgarépát, a gyömbért és 1 evőkanál édesítőt. Hozzákeverjük a levesalapot, és felfőzzük. Csökkentjük a hőmérsékletet, és tovább főzzük 20-25 percig, amíg a sárgarépa megpuhul. Kézi mixerrel pürésítjük. Ha kell, adunk hozzá még édesítőszertt. Tálaláskor joghurtot kanalazunk a tetejére.
Forrás: Good to know
Sárgarépa–krémleves

Sárgarépa–krémleves

Hozzávalók: 3 szál sárgarépa, 60 dkg burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 l tyúkhúsleves, 1,2 dl tejszín, 3 dkg vaj, só, bors, ½ csokor petrezselyem
Hagymás édesburgonya-leves

Hagymás édesburgonya-leves

Hozzávalók: 90 dkg édesburgonya, 1 szál sárgarépa, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl zöldségerőleves, 3 dl narancslé, 2 dl joghurt, 2 ek olaj, ½ csokor korianderlevél, só, bors, a díszítéshez korianderlevél és reszelt...
Almás céklaleves

Almás céklaleves

Hozzávalók: 2 tk olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 szál zellerszár, 40 dkg cékla, 1 zöldalma, 5 dl zöldségleves; Hozzávalók a tálaláshoz: tejföl, feta sajt
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: