Fűszeres sült burgonya chorizóval

2015. december 18.

Hozzávalók:
45 dkg újburgonya,
3 ek olívaolaj,
20 dkg chorizo, darabokra vágva,
2 gerezd fokhagyma, összezúzva,
½ kk szárított, darált chili,
friss petrezselyem apróra vágva,

Fűszeres sült burgonya chorizóval A nagyobb burgonyaszemeket félbevágjuk, hogy falatnyi nagyságú darabokat kapjunk. Sós, forró vízben kb. 10 percig főzzük, ezalatt megpuhul. Jól lecsöpögtetjük, és a fazékba visszatesszük, a tűztől távol hagyjuk az edény melegében, a gőzben. Egy nagy serpenyőben az olajat felmelegítjük. A burgonyát beledobjuk, és kb. 5 percig pirítjuk, időnként megforgatjuk. A kolbászt beleszórjuk, és tovább pirítjuk, amíg a burgonya aranyszínű és ropogós lesz. A fokhagymával és a chilivel megszórjuk, és további 1-2 percig sütjük. Egy tálalótálba áttesszük. Petrezselyemmel és egy kis sóval meghintjük és tálaljuk.
Szendvics krumpli

Szendvics krumpli

Hozzávalók: 12 db burgonya, 25 dkg sonka vagy sült hús vagy pörkölt, 5 dkg hagyma, 25 dkg cukkíni, 1 pohár tejföl, ízlés szerint petrezselyem, szerecsendió, vaj, 20 dkg reszelt sajt
Hagymás-szalonnás krumpli

Hagymás-szalonnás krumpli

Hozzávalók: 800g apró szemű krumpli, 50g szeletelt szalonna (bacon), 2 ek vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor újhagyma, só, bors
Fűszeres borjúkotlett

Fűszeres borjúkotlett

Hozzávalók: 4 szelet csontos borjú vagy sertéskotlett, 600g felezett, apró szemű burgonya, 1 citrom leve és finomra reszelt héja, 2 ek finomra vágott petrezselyem, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 ek olívaolaj, só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: