Gesztenyeleves bacon szalonnával

2010. december 14.

Hozzávalók:
1 ek olaj,
1 apróra vágott hagyma,
4-6 szelet füstölt bacon szalonna, apróra vágva,
1 apróra vágott zellerszár,
2 meghámozott, apróra vágott sárgarépa,
200g konyhakész gesztenye,
2 zöldségleves kocka,
1 ek friss, apróra vágott kakukkfű;

Hozzávalók a tálaláshoz:
só, bors,
2 szelet szalonna,
néhány ágacska kakukkfű

Gesztenyeleves bacon szalonnávalForrósítsuk fel az olajat egy nagy fazékban, tegyük bele a hagymát, bacon-t, zellert és sárgarépát. Közepes hőfokon 7-10 percig süssük, szükség szerint kevergetve, amíg a zöldség megpuhul. Öntsük fel 1 liter vizzel, adjuk hozzá a gesztenyét, a zöldségkockát és a kakukkfüvet. Főzzük fel, aztán mérsékelt hőfokon, lefedve 20-30 percig főzzük. A tűzről levéve pürésítsük, majd ízlés szerint fűszerezzük. A baconszalonna szeleteket apró csíkokra vágjuk és egy forró serpenyőben megpirítjuk. A leves tetejére helyezzük a kakukkfű ágacskákkal együtt. Megszórjuk frissen őrölt borssal.

Forrás: gootoknow.co.uk

Almás céklaleves

Almás céklaleves

Hozzávalók: 2 tk olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 1 sárgarépa, 1 szál zellerszár, 40 dkg cékla, 1 zöldalma, 5 dl zöldségleves; Hozzávalók a tálaláshoz: tejföl, feta sajt
Sonkával töltött cukkíni

Sonkával töltött cukkíni

Hozzávalók: 3 ek liszt, forró tej, 5 + 10 dkg vaj a krémhez, 6 kisebb cukkíni, só, bors, 15 dkg gépsonka
Barnarizs-saláta

Barnarizs-saláta

Hozzávalók: 300g előfőzött barnarizs, 125g fejtett zöldborsó, 110g kukorica, 60 ml világos szójaszósz, 1 finomra reszelt sárgarépa, 2 vékonyra szeletelt zellerszár, 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma, 2 gerezd finomra vágott fokhagyma,...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: