Gesztenyés burgonya

2017. november 30.

Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
6 tojás,
60 dkg gesztenyemassza,
15 dkg vaj,
liszt,

Gesztenyés burgonya

A meghámozott krumplit megfőzzük sós vízben, alaposan leszűrjük, áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverünk két tojássárgáját és a gesztenyemasszát, majd hozzáadjuk a sót. A maradék tojásfehérjét a többi tojással és egy kis sóval összehabarjuk, és félre rakjuk. A jól kikevert masszát (lisztezett deszkán) kinyújtjuk körülbelül egy centi vastagra, s nagy pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral korongokat vágunk. A tésztadarabokat lisztbe forgatjuk, majd az elhabart tojásba mártjuk, s mindkét oldalukat vajon megsütjük.

Fűszeres kukoricafasírt

Fűszeres kukoricafasírt

Hozzávalók 20 dkg pirított, natúr amerikai mogyoró 1 kisebb póréhagyma, vékonyan szeletelve 1 kisebb piros chilipaprika, vékonyan szeletelve 2 teáskanál friss reszelt gyömbér 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma 1 teáskanál őrölt római kömény 1 tojás só 2...
Sajtos krokett

Sajtos krokett

Hozzávalók: - a kroketthez: 3 burgonya 8 dkg reszelt sajt 5 ek liszt 1 tojás só, bors, szerecsendió petrezselyem - a panírozáshoz liszt 2 tojás zsemlemorzsa - a sütéshez olaj
Görög tepsis krumpli

Görög tepsis krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dl sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 db paradicsom 2 tk oregánó só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: