Gombás-hagymás csirkecombok

2018. július 9.

Hozzávalók:
4 csirkecomb (alsó-felső)
25 dkg gomba
3 fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
só, bors, rozmaring
olaj vagy zsiradék
bacon

Gombás-hagymás csirkecombok

Vegyünk elő egy tepsit és kenjük ki az olajjal vagy a zsiradékkal. A csirkecombokat mossuk meg, és fektessük el benne. A gombát hámozzuk meg, negyedeljük, és rakjuk a combok köré. A hagymát és a fokhagymát is tisztítsuk meg, előbbit vágjuk szeletekre, utóbbit egészen apróra, és ezeket is helyezzük el a tepsiben. Jól sózzuk, borsozzuk meg, szórjuk meg a rozmaringgal is, végül tegyünk a combokra bacon-szeleteket. Takarjuk le, és 180 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt pároljuk meg. Majd vegyük le a fedelet, melegítsük fel 200 fokra a sütőt, és hagyjuk, hogy a bacon szépen megpiruljon.

Kép innen

Baconben sült zöldséges csirkemell

Baconben sült zöldséges csirkemell

Hozzávalók: 20 dkg bacon 40 dkg csirkemell filé 30 dkg zöldség vegyesen (pl.: répa, cukkini, uborka, hagyma, padlizsán) 1 ek vaj só, bors, ételízesítő
Rakott csirke almával és krumplival

Rakott csirke almával és krumplival

Hozzávalók: 40 dkg csirkemell filé 80 dkg burgonya 50 dkg alma 1 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 dl olaj só, bors, ételízesítő
Csirkemell pesztóval

Csirkemell pesztóval

Hozzávalók: 0,5 dl tejföl 1 ek olívaolaj 6 gerezd fokhagyma 4 ek zöld pesztó 1 kg csirkemell parmezán só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: