Gombás-krumplis tepsis

2018. május 25.

Hozzávalók:
30 dkg burgonya
20 dkg gomba
1 fej lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
só, bors
15 dkg reszelt sajt

Gombás-krumplis tepsis

A burgonyát héjában főzzük félkeményre, majd hagyjuk kihűlni. A gombát hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, a hagymát apró kockákra, a fokhagymát zúzzuk össze. Dinszteljük meg a hagymát és a fokhagymát, dobjuk rá a gombát, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk, hogy engedjen egy kis levet. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk karikára, majd helyezzük el egy tespi aljára. A tetején oszlassul el a gombát, végül locsoljuk le a tejszínnel. Letakarva, 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 30-40 percig. Vegyük le a takarás, szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük még addig, amíg szépen rápirul.

Burgonya rizottó

Burgonya rizottó

Hozzávalók: 40 dkg burgonya 1 db vöröshagyma 2 ek olívaolaj 15 dkg gomba 1 dl fehérbor 2,5 dl húsleves alaplé (lehet kockából) 8 dkg reszelt parmezán 1 ek vaj só, bors petrezselyem
Görög tepsis krumpli

Görög tepsis krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 dl sűrített paradicsom 1 dl olívaolaj 2 gerezd fokhagyma 1 ek méz 2 db paradicsom 2 tk oregánó só, bors
Andalúziai burgonya

Andalúziai burgonya

Hozzávalók: 3 dl tejföl 1 kg burgonya só, bors 3 gerezd fokhagyma metélőhagyma majonéz citromlé
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: