Gombás muffin

2016. február 8.

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 és 3/4 csésze liszt
- 1 ek cukor
- pici só
- 2 tk sütőpor
- 1/2 csésze reszelt cheddar sajt
- 3/4 csésze tej
- 1/3 csésze sütő olaj
- 1 tojás
- 3/4 csésze apróra vágott gomba
- 1/3 csésze apróra vágott vöröshagyma
- 1/4 csésze apróra vágott dió
- bors, kakukkfű, petrezselyem, só
- 1 ek vaj

Gombás muffin

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Hirtelen megsütjük, amíg a hagyma meg nem lágyul. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket. Jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzzük. Ezt követően levesszük a tűzről és félretesszük.

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban alaposan elkeverjük az olajat, a tejet és a tojást. A száraz keverékbe egy mélyedést készítünk és egyszerre beleöntjük a folyadékot. Hozzáadjuk a gombás anyagot és csak addig keverjük, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Ne keverd túl!

Kivajazott muffin formába töltjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Forrás:

Kukoricás muffin

Kukoricás muffin

Hozzávalók: 10 dkg liszt 17 dkg kukoricadara 5 dkg cukor 2,5 kk sütőpor csipetnyi só fél kk szódabikarbóna 1 db tojás 1 db tojássárgája 3 dl író 0.8 dl repceolaj 10 dkg kukoricaszem
Gombás kakukkfüves muffin

Gombás kakukkfüves muffin

Hozzávalók 12 db-hoz: 1 doboz Bonduelle szeletelt gomba 1 evőkanál vaj 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva fél teáskanál őrölt kakukkfű só, bors 18 dkg liszt csipet só 2-2, 5 dl tej 2 teáskanál sütőpor 1 tojás, enyhén felverve
Cserri-muffin

Cserri-muffin

Hozzávalók: 220g Graham-liszt, 80g vaj, 40g porcukor, 350g cseresznye, 3 tojás, 1,5 dl tej, 1 tk sütőpor, 5 csepp vaníliaaroma
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: