Gombás sonkatekercs

2017. május 17.

Hozzávalók:
40 dkg gomba
15 dkg gépsonka
20 dkg vaj
2 dl tejföl
5 djk sajt (lereszelve)
15 dkg paradicsompüré
1 db vöröshagyma
só, bors

Gombás sonkatekercs

A gombát és a hagymát kockázzuk fel, 10 dkg vajon pároljuk meg és fűszerezzük be. A sonkaszeleteket terítsük ki, tegyük bele a tölteléket és tekerjük össze, majd egyms mellé fektessük be egy tepsibe.

A töltelék után maradt lébe tegyük bele a maradék vajat, picit fűszerezzük utána és keverjük bele a paradicsompürét is. Forraljuk össze, majd keverjük el a tejföllel. A mártást öntsük a sonkatekercsekre, szórjuk meg a reszelt sajttal és előmelegített sütőben pirítsuk meg.

Baconben sült zöldséges csirkemell

Baconben sült zöldséges csirkemell

Hozzávalók: 20 dkg bacon 40 dkg csirkemell filé 30 dkg zöldség vegyesen (pl.: répa, cukkini, uborka, hagyma, padlizsán) 1 ek vaj só, bors, ételízesítő
Töltött gomba - hús nélkül

Töltött gomba - hús nélkül

Hozzávalók: 12 közepes gomba, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 szelet meleg tejben áztatott héj nélküli fehér kenyér, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 180g frissen reszelt parmezán sajt, 1 ek finomra vágott petrezselyem, 1 ek finomra vágott...
Májas paprikafalatok

Májas paprikafalatok

Hozzávalók: 20 dkg máj 2 ek édes mustár 2-3 kápia paprika 4 szelet rozskenyér 3-4 dkg vaj kevés zsír és apróra vágott hagyma a sütéshez 1-2 szár újhagyma balzsamecet ízlés szerint bors, majoranna vagy friss koriander
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: