Gombás sonkatekercs

2017. május 17.

Hozzávalók:
40 dkg gomba
15 dkg gépsonka
20 dkg vaj
2 dl tejföl
5 djk sajt (lereszelve)
15 dkg paradicsompüré
1 db vöröshagyma
só, bors

Gombás sonkatekercs

A gombát és a hagymát kockázzuk fel, 10 dkg vajon pároljuk meg és fűszerezzük be. A sonkaszeleteket terítsük ki, tegyük bele a tölteléket és tekerjük össze, majd egyms mellé fektessük be egy tepsibe.

A töltelék után maradt lébe tegyük bele a maradék vajat, picit fűszerezzük utána és keverjük bele a paradicsompürét is. Forraljuk össze, majd keverjük el a tejföllel. A mártást öntsük a sonkatekercsekre, szórjuk meg a reszelt sajttal és előmelegített sütőben pirítsuk meg.

Tonhalas fasirt

Tonhalas fasirt

Hozzávalók: - 2 szelet bacon - 1 fej vöröshagyma - 1 db tojás - 7 ek majonéz - 2 tk mustár - 0,5 tk cukor - 1 citrom reszelt héja - 40 dkg tonhal konzerv - 1 nagy héjában főtt krumpli - 0,5 tk só - 1 cs petrezselyem A panírozáshoz: - 5 dkg...
Baconben sült krumplipüré

Baconben sült krumplipüré

Hozzávalók: 75 dkg krumpli 2 tojássárgája 1 ek liszt 1 ek mustár 1 ek majonéz só, bors 10 dkg bacon olaj a sütéshez
Vöröslencse-krém

Vöröslencse-krém

Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse 1 fej hagyma 5-6 gerezd fokhagyma só olívaolaj római kömény, garam masala, gyömbér, kurkuma, koriander - ízlés szerint
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: