Göngyölt pecsenye

2018. január 19.

Hozzávalók:
60 dkg sertéscomb,
1 tojás,
2 gerezd fokhagyma,
1 mk bors,
2 zsemle,
1 dl tej,
1 tk só,
2 ek zöldfűszer,
póréhagyma

Göngyölt pecsenye
A húst felvágjuk úgy, hogy egy nagy kiterített lapot kapjunk. A tojást felverjük, a zúzott fokhagymával, borssal a tejbe áztatott és kifacsart zsemlével, sóval és a fűszerekkel elkeverjük. A póréhagymát felkarikázzuk, a tojásos masszát a húsra kenjük, a pórét rászórjuk, és a húst felgöngyöljük. Zsineggel átkötözzük, és tepsibe fektetjük. Fél pohár vizet öntünk alá, majd lefedve, előmelegített, forró sütőben puhára pároljuk, sütjük, végül fedetlenül mindkét oldalát megpirítjuk. A sütőből kivéve 10 percnyi pihentetés után a zsineget eltávolítjuk és a pecsenyét éles késsel felszeleteljük.
Francia tatárbeefsteak

Francia tatárbeefsteak

Hozzávalók: 1 vesepecsenye 1 kk dijoni mustár 1 tk repceolaj 1 db palermo paprika 1 db csemegeuborka 1 db fehér hagyma 1 db capribogyó 1 ek Worcestershire szósz 1 tk aprított petrezselyem só, bors
Zsályás sertéspástétom

Zsályás sertéspástétom

Hozzávalók: 1 kg sertés lapocka 2 ek Vénusz étolaj 6 gerezd fokhagyma héjastól 2 közepes paradicsom 2 tk egész kömény 1 ek mustár friss zsálya só, bors
Húsgombóc

Húsgombóc

Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús (esetleg fele marha), 10 dkg rizs, 3 ek olaj, só, bors, pirospaprika, ½ fej hagyma
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: