Grillezett csirke fokhagymával és citrommal

2011. február 12.

Hozzávalók:
3 kicsontozott, hosszában kettévágott csirkemell,
250g rukkola saláta,
4 cikkekre vágott paradicsom,
1 citrom leve és finomra reszelt héja,
2 gerezd finomra vágott fokhagyma,
2 ek finomra vágott petrezselyem,
2 ek extraszűz olívaolaj,
só, bors

Grillezett csirke fokhagymával és citrommalAz olajat, a citromhéjat és –levet, a fokhagymát, a petrezselymet összekeverjük egy kis tálban.  A csirkemelleket a pácba rakjuk úgy, hogy az mindenhol ellepje a húst. Sózzuk, borsozzuk. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A csirkemelleket addig sütjük mindkét oldalukon, amíg teljesen meg nem puhulnak, kb. 5 perc. A csirkét forrón tálaljuk a rukkolával és a paradicsomcikkekkel.
Póréhagymás rizssaláta

Póréhagymás rizssaláta

Hozzávalók: 80g rizs, 500g póréhagyma, 200g paradicsom, 1 csokor petrezselyem, 1 ek olaj, 1 db húsleveskocka, só, bors, ecet A teljes adag 611,2 kcal/101,5g szénhidrát
Sült halloumi fokhagymával, citrommal és chilivel

Sült halloumi fokhagymával, citrommal és chilivel

Hozzávalók: 20 dkg halloumi (kecskesajt), 1 gerezd fokhagyma, összezúzva, 1 csipet szárított, darált chili, 1 citrom leve, 2 ek olívaolaj
Sajtos-snidlinges sült csirke spenóttal

Sajtos-snidlinges sült csirke spenóttal

Hozzávalók: 4 csont és bőr nélküli csirkemellfilé, 150g vékonyra szeletelt Grujére sajt, 90g vaj, 1 csomó spenót, 2 ek finomra vágott snidling, csipetnyi őrölt szerecsendió, 1 ek olívaolaj, só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: