Gyors répatorta

2016. augusztus 18.

Hozzávalók:
180g sárgarépa,
75g konzerv darabos ananász,
80g barna cukor,
75 durvára vágott dió,
50g egész a díszítéshez,
300g krémsajt,
60g porcukor,
fél narancs leve,
200g liszt,
1 tk szódabikarbóna,
1 tk mézeskalács fűszerkeverék,
150 ml olívaolaj,
2 tojás,
1 tk vanília kivonat

Gyors répatorta
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő 2×20 cm-es tortaformát. Tisztítsuk meg és reszeljük le a sárgarépát és tegyük félre. Csöpögtessük alaposan le az ananászt. Keverjük össze a lisztet a szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel és a barna cukorral egy tálban, adjuk hozzá kézimixerrel az olajat és a tojást. Keverjük hozzá a sárgarépát, az ananászt és a diót. Öntsük a formákba és süssük 20 percig, vagy tűpróbáig. A formákból kivéve rácson kihűtjük. A bevonathoz a krémsajtot porcukrot a narancslével és a vanília kivonattal krémesre keverjük. Megkenjük az egyik kihűlt tortát, majd rátesszük a tetejére a másikat, az egészet bevonjuk és a dióval díszítjük.
Mennyei erdei gyümölcsös süti

Mennyei erdei gyümölcsös süti

Hozzávalók: 45 dkg vegyes gyümölcs (lehet mirelitt) 2 ek vaj 4 ek barnacukor 1 kk fahéj 3 db tojás 2,3 dl tej csipet só 10 dkg liszt
Áfonyás-müzlis joghurtkrém

Áfonyás-müzlis joghurtkrém

Hozzávalók: 20 dkg áfonya 10 dkg müzli 25 dkg tehéntúró 3 dl joghurt 5 ek cukor 2 ek citromlé
Meggyes palacsintatorta

Meggyes palacsintatorta

Hozzávalók: 90 g liszt 2,5 dl tej 3 tojás 450 g magozott meggy 60 g vaj 1 kk fahéj 4 ek cukor 1 csipetnyi só
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: