Gyors spárgaszósz

2018. április 11.

Hozzávalók:
50 dkg spárga
1 ek vaj
2 dl főzőtejszín
1 csokor petrezselyem
só, bors, szerecsendió
5 dkg fenyőmag
5 dkg szeletelt mandula

Gyors spárgaszósz

A spárgát tisztítsuk meg, vágjuk kb 4 cm-es darabokra. Olvasszuk fel a vajat, dobjuk rá a spárgát, majd adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval. A fenyőmagot és a mandulát pirítsuk meg. Tálaláskor szórjuk a szósz tetejére.

Spárga dijoni módra

Spárga dijoni módra

Hozzávalók: 700g zöld spárga, só, 4 ek olívaolaj, 1 ek fehérborecet, 1 ek dijoni mustár, 1 k szárított tárkony, 2 ek tejföl, bors, 2 ek apróra vágott lilahagyma
Spenótos pesto

Spenótos pesto

Hozzávalók: 10 dkg bébi spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1-2 gerezd fokhagyma só, bors
Sajttal sült spárga

Sajttal sült spárga

Hozzávalók: 1 cs fehér spárga 1 cs zöldspárga 3 dkg vaj 1 ek só 1 ek cukor fél citrom leve A szószhoz: 3 dl tej 2 ek liszt 2 gerezd fokhagyma só, szerecsendió kevés vaj 30 dkg sajt
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
MsWinter 2014-04-11 12:00:37
A szószt hogyan kell elkészíteni?Dobjam a spárgára a hozzávalókat?