Gyümölccsel és jégkrémmel töltött keksz

2011. augusztus 9.

Hozzávalók:
480 ml vanília, csokoládé vagy eper fagylalt,
16 db Chocolade Chips cookies (keksz csoki darabkákkal),
120 ml banán vékonyan felszeletelve,
120 ml apró eper,
240 ml félédes csokoládé reszelék,
1 ek olaj,
finomra vágott dió, karamelladarabok, és/vagy színes dekorcukor

Gyümölccsel és jégkrémmel töltött kekszKenjünk meg 8 darab kekszet 2 evőkanál fagylalttal. Nyomjuk a fagylalt tetejére a gyümölcsszeleteket.  Fedjük le mindegyiket egy-egy keksszel, óvatosan nyomjuk meg, hogy szendviccsé váljon. Közben egy kis tálkában a csokoládéreszeléket és az olajat mikrohullámú készülékben magas fokozaton 1 -1 ½ percig megolvasztjuk, 30 másodpercenként megkeverjük. Minden keksz szendvicset félig belemártunk a csokoládéba. Beszórjuk dióval. Zsírpapírra helyezzük. Befedjük és kb.10 percig fagyasztjuk, amíg a csokoládé megdermed. A kekszeket egyenként műanyag fóliába csomagoljuk, és visszarakjuk a fagyasztóba. 1 hónapig eltartható.  Tálalás előtt a fagyasztóból kivéve 10 percig állni hagyjuk.
Forrás: Kellogs.com
Fehér csokoládés, ribizlis tortácskák

Fehér csokoládés, ribizlis tortácskák

Hozzávalók: 3 tojás, 18 dkg + 2 ek porcukor, 18 dkg sütőporos liszt, 18 dkg vaj, 12 dkg friss ribizli, 12 dkg fehér csokoládé durvára törve, 3 dl tejszín, 1 kk vaníliaeszencia, 24 friss ribizli fürt, a díszítéshez mentalevél
Epres túrószelet

Epres túrószelet

Hozzávalók: 25 dkg fagyasztott leveles tészta, 50 dkg tehéntúró, 50 dkg eper, 3 dl tejszín, 1 dl tejföl, 17 dkg cukor, fél citrom leve, 3 ek zselatinpor, 5 dkg főzőcsokoládé
Csokoládés gyümölcskenyér

Csokoládés gyümölcskenyér

Hozzávalók: 3 tojás, 14 dkg porcukor, 10 dkg csokoládé, 14 dkg dió, 10 dkg mazsola, 10 dkg rétesliszt, 5 dkg cukrozott gyümölcs vagy birsalmasajt, ½ csomag sütőpor; Hozzávalók a forma kikenéséhez: zsíradék, liszt; Hozzávalók...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: