Gyümölcskosár-muffin

2010. június 13.

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
10 dkg hideg vaj,
10 dkg cukor,
1 tojás,
csipet só,
1 kg vegyes gyümölcs (alma, körte, barack, cseresznye, szilva),
2 tk étkezési keményítő

Gyümölcskosár-muffinA muffin formákat kivajazzuk, kilisztezzük, és a hűtőbe tesszük. A lisztet a kis darabkákra vágott vajjal, 5 dkg cukorral, a tojással és a sóval sima tésztává gyúrjuk. Lisztezett felületen 3mm vastagra nyújtjuk. 12 kört szaggatunk ki belőle, és a muffinsütő mélyedéseibe tesszük. A maradék tésztából 4 cm széles csíkokat vágunk, és kibéleljük vele a peremeket. Odanyomjuk az alsó tésztalaphoz. Villával többször megszurkáljuk, majd a hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük180 fokra. A gyümölcsöt megtisztítjuk, ha kell meghámozzuk, kimagozzuk, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Összekeverjük 5 dkg cukorral és a keményítővel. A gyümölcskeveréket a tésztakosárba töltjük. 25-30 percig sütjük. 5 percig pihentetjük a sütőformában, majd rácson hűlni hagyjuk.
Cseresznyés muffin

Cseresznyés muffin

Hozzávalók: 220g Graham-liszt, 80g vaj, 40g porcukor, 350g cseresznye, 3 tojás, 1,5 dl tej, 1 tk sütőpor, 5 csepp vaníliaaroma
Sárgabarackos szelet

Sárgabarackos szelet

Hozzávalók: 22 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg darált mandula, 10 dkg vaj, kis darabokban, 4 ek víz, tej a megkenéshez; Hozzávalók a töltelékhez: 22 dkg aszalt sárgabarack, 1 narancs reszelt héja, 3 dl almalé, 1 tk őrölt fahéj, 5...
Mézes-diós torta

Mézes-diós torta

Hozzávalók a tésztához: 175g liszt, csipetnyi só, 1 ek cukor, 100g hideg vaj, 1 tojássárgája; Hozzávalók a töltelékhez: 300g durvára vágott dió, 75g puha vaj, 2 ek liszt, 2 ek méz, 75g cukor, 3 közepes tojás felverve, 2 ek...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: