Hagymás sajt házilag

2018. július 19.

Hozzávalók:
2 l zsíros tej
4,5 ek 20 %-os ecet
1 tk só
fél fej lila hagyma

Hagymás sajt házilag

A tejet melegítsük fel, forraljuk úgy fél percig. Vegyük le a tűzről, öntsük hozzá az ecetet, keverjük össze, és tegyük félre 20-25 percre. Ez alatt válik el a tejtől a savó. Vegyünk elő egy szitába sűrű szövéső anyagot - pl. organza -, majd öntsük bele, és hagyjuk úgy negyed órát, hogy jól kicsöpögjön. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apró kockákra vágjuk, és adjuk a sajthoz, sózzuk meg, és jól keverjük össze, majd lógassuk fel, és hagyjuk még negyed órát csöpögni/pihenni. Keverjük meg megint, és hagyjuk még kb. 4 órát szilárdulni valami hűvös helyen - és fogyasztható is.

Sajttal tekert sült padlizsán

Sajttal tekert sült padlizsán

Hozzávalók: egy nagyobb padlizsán krémsajt vagy ricotta olívaolaj só, bors fokhagyma
Paradicsomos-fetás padlizsán

Paradicsomos-fetás padlizsán

Hozzávalók: 2 (közepes) padlizsán 2 ek olívaolaj 2 paradicsom 2-3 gerezd fokhagyma 20 dkg feta só, bors metélőhagyma
Spenótos pesto

Spenótos pesto

Hozzávalók: 10 dkg bébi spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1-2 gerezd fokhagyma só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: