Háromsajtos penne

2015. november 18.

Hozzávalók:
50 dkg penne (tollhegy tészta),
15 dkg frissen reszelt Gruyere sajt,
15 dkg összemorzsolt kecskesajt,
9 dkg frissen reszelt cheddar sajt,
1,25 dl tejszín,
2 ek finomra vágott snidling,
só, bors,
bazsalikomlevelek a tálaláshoz

Háromsajtos penne

A tésztát sós, forró vízben al dente főzzük. Leszűrjük, visszarakjuk az edénybe. Belekeverjük a sajtokat, a tejszínt és a snidlinget. Óvatosan összerázzuk, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek. Sózzuk, borsozzuk. Kiolajozunk egy nagy tűzálló tálat. Felmelegítjük a sütőt. A tűzálló tálakat a sütőbe rakjuk, amíg a tetején meg nem jelennek apró buborékok. Bazsalikomlevéllel megszórva, forrón tálaljuk.

Kép

Kapros-juhtúrós nokedli

Kapros-juhtúrós nokedli

Hozzávalók: 4 tojás liszt, amennyit felvesz csipetnyi só 10 dkg juhtúró 3 ek tejföl nagy csokor kapor
All'arrabbiata szósz

All'arrabbiata szósz

Hozzávalók: 4 dl sűrített paradicsom 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma pepperoni vagy pici erőspaprika só, bors olívaolaj reszelt sajt petrezselyem
Penne salátával

Penne salátával

Hozzávalók: 80 dkg saláta 3 ek olívaolaj 35 dkg penne 10 dkg sajt 2.5 dkg vaj só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: