Házi csirkemájkrém

2017. december 4.

Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
5 dkg füstölt szalonna
4 dkg zsír
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kk majoranna (morzsolt)
1 ek tejföl
só, bors

Házi csirkemájkrém

A hagymát vágjuk apró kockára, és a zsíron dinszteljük meg. A májat tisztítsuk meg, vágjuk össze és adjuk a hagymához. Adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát is, és fűszerezzük meg, öntsük fel kevés vízzel. Pároljuk, majd süssük le. Ha kihűlt, a szafttal és a szalonnával együtt daráljuk le, majd keverjük el a tejföllel. Tegyük egy órára a hűtőbe - és kész is.

Vöröslencse-krém

Vöröslencse-krém

Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse 1 fej hagyma 5-6 gerezd fokhagyma só olívaolaj római kömény, garam masala, gyömbér, kurkuma, koriander - ízlés szerint
Spenótos pesto

Spenótos pesto

Hozzávalók: 10 dkg bébi spenót 25 g fenyőmag 8 ek extra szűz olívaolaj 8 dkg reszelt parmezán 1-2 gerezd fokhagyma só, bors
Kapros-juhtúrós csirke

Kapros-juhtúrós csirke

Hozzávalók: 5 csirkemell vagy comb filé 3 ek liszt 6 ek olaj 20 dkg juhtúró 2 dl tejszín 4 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: