Házi meggyszörp

2018. június 15.

Hozzávalók:
3 kg meggy
1 kg cukor
1 citrom
házi cukorszirup

Házi meggyszörp

A meggyet mossuk meg, magozzuk ki, majd törjük össze a húsát. Hozzáöntjük az elkészített cukorszirupot, ráfacsarjuk a citromot és jól összekeverjük. Egy nagyobb edényben, szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Ha már bőségesen levet eresztett, szűrjük le, és a húst a cukorral, állandó kevergetés mellett 10 perc alatt összefőzzük. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban tartjuk addig, amíg lehűl.

Pink gintonic

Pink gintonic

Hozzávalók: 1,2 dl tonic 5 cl gin 5 friss citromfű levél 1 szelet pink grapefruit jég
Hagymás sajt házilag

Hagymás sajt házilag

Hozzávalók: 2 l zsíros tej 4,5 ek 20 %-os ecet 1 tk só fél fej lila hagyma
Sajtos-bundás kenyér

Sajtos-bundás kenyér

Hozzávalók: 10 szelet kenyér 2-3 tojás 10 dkg reszelt füstölt sajt só, bors tejföl olaj a sütéshez
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: