Házi meggyszörp

2018. június 15.

Hozzávalók:
3 kg meggy
1 kg cukor
1 citrom
házi cukorszirup

Házi meggyszörp

A meggyet mossuk meg, magozzuk ki, majd törjük össze a húsát. Hozzáöntjük az elkészített cukorszirupot, ráfacsarjuk a citromot és jól összekeverjük. Egy nagyobb edényben, szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Ha már bőségesen levet eresztett, szűrjük le, és a húst a cukorral, állandó kevergetés mellett 10 perc alatt összefőzzük. Forrón üvegekbe töltjük, lezárjuk, és száraz dunsztban tartjuk addig, amíg lehűl.

Morzsával sült tök

Morzsával sült tök

Hozzávalók: ½ kg gyenge spárgatök, 5 dkg zsír vagy olaj, ½ dkg só, 3 dkg vaj, 5 dkg morzsa
Szilva bundában

Szilva bundában

Hozzávalók: 50 dkg szilva 5 dkg liszt 2 tojás 20 dkg darált keksz 20 dkg olaj 1 dl vörösbor 15 dkg szilvalekvár
Fűszeres joghurt

Fűszeres joghurt

Hozzávalók: 250 ml sűrű joghurt, 1 gerezd finomra aprított fokhagyma, 1 ek ghi (tisztított vaj), ½ tk bors, 1 tk finomra őrölt koriander, ½ tk őrölt kurkuma, ½ tk só, Cayenne-bors és őrölt koriander a díszítéshez
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: