Joghurtos babsaláta

2017. május 16.

Hozzávalók:
2 szál újhagyma vagy póré, esetleg lilahagyma
60 dkg fehérbab (konzerv)
3 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
mustár
só, bors
ízlés szerint cukor
fél citrom leve
ízlés szerint kapor

Joghurtos babsaláta

A hagymát karikázzuk fel (vagy vágjuk apró kockára), tegyük egy tálba. A babot csöpögtessük le, keverjük a hagymához. Külön tálban keverjük el a joghurtot a mustárral, adjuk hozzá a citrom levét, zúzzuk bele a fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezzük meg. Óvatosan forgassuk össze a babbal, majd tegyük egy órára a hűtőbe - és kész is. Tálalás előtt friss kaporral ízlés szerint megbolondíthatjuk!

Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, sűrített paradicsom, ketchup, olaj, olívaolaj
Töltött gomba - hús nélkül

Töltött gomba - hús nélkül

Hozzávalók: 12 közepes gomba, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 szelet meleg tejben áztatott héj nélküli fehér kenyér, 1 tojás + 1 tojás sárgája, 180g frissen reszelt parmezán sajt, 1 ek finomra vágott petrezselyem, 1 ek finomra vágott...
Zöldborsós gombaragu

Zöldborsós gombaragu

Hozzávalók: 30 dkg gomba 20 dkg zöldborsó 1-1 fehér és sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma olaj só, bors, ételízesító liszt tejföl petrezselyem
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: