Kalácsban sült sonka

2017. március 20.

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
1,5 dl tej
40 dkg liszt
2 db tojás sárgája
5 dkg vaj
30 dkg főtt füstöltsonka

Kalácsban sült sonka

Az élesztőt egy kis cukorral futtassuk fel a langyos tejben. A lisztet, a cukrot, a tojássárgáját és a vajat tegyük tálba, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, majd a felfuttatott élesztőt – és gyúrjuk össze. Ha jól kidagasztottuk, takarjuk le, és tegyük langyos helyre – várjuk meg, amíg kb. a duplájára dagad.

Vegyünk elő egy tetszés szerinti formát – a kuglófforma a legjobb. Vajazzuk és lisztezzük ki. A tésztát gyúrjuk át, majd osszuk 3 részre, és nyújtsuk is ki. A sonkát kockázzuk fel.

Az első adag kinyújtott tésztát helyezzük a formába, majd tegyük rá a sonka felét, erre jön egy újabb lap, arra pedig a sonka másik fele, végül a harmadik tésztalappal takarjuk be.

Tegyük be a sütőbe, állítsuk a sütőt kb. 160 fokra, és 35-40 perc alatt süssük készre.

Mandulás-mákos tészta

Mandulás-mákos tészta

Hozzávalók: 300g széles metélt, 1 ek mák, 30g tisztított mandula, 40g vaj, só, bors
Csicseriborsós ragu

Csicseriborsós ragu

Hozzávalók: 1 csésze csicseriborsó, néhány órára (vagy éjszakára) beáztatva, forró víz, 1 hagyma, meghámozva, 1 hagyma darabolva, 3 babérlevél, maroknyi petrezselyem, só, bors 4 ek extra szűz olívaolaj, 45 dkg friss spenót, megtisztítva...
Tőkehal paradicsommal

Tőkehal paradicsommal

Hozzávalók: 5-6 paradicsom 4-5 tőkehalfilé fokhagyma só, bors, vegeta olívaolaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Liuna 2017-03-22 10:06:11
Kuglóf forma? Nem inkább fánk vagy pogácsaszaggató.... és a fotón lévő pogácsákban némi zöld növényi adalék is látható, az pedig kimaradt, hogy esetleg snidling, vagy medvehagyma, vagy mifene.