Kalácsban sült sonka

2017. március 20.

Hozzávalók:
2 dkg élesztő
3 dkg cukor
1,5 dl tej
40 dkg liszt
2 db tojás sárgája
5 dkg vaj
30 dkg főtt füstöltsonka

Kalácsban sült sonka

Az élesztőt egy kis cukorral futtassuk fel a langyos tejben. A lisztet, a cukrot, a tojássárgáját és a vajat tegyük tálba, adjunk hozzá egy csipetnyi sót, majd a felfuttatott élesztőt – és gyúrjuk össze. Ha jól kidagasztottuk, takarjuk le, és tegyük langyos helyre – várjuk meg, amíg kb. a duplájára dagad.

Vegyünk elő egy tetszés szerinti formát – a kuglófforma a legjobb. Vajazzuk és lisztezzük ki. A tésztát gyúrjuk át, majd osszuk 3 részre, és nyújtsuk is ki. A sonkát kockázzuk fel.

Az első adag kinyújtott tésztát helyezzük a formába, majd tegyük rá a sonka felét, erre jön egy újabb lap, arra pedig a sonka másik fele, végül a harmadik tésztalappal takarjuk be.

Tegyük be a sütőbe, állítsuk a sütőt kb. 160 fokra, és 35-40 perc alatt süssük készre.

Körtés sajtsaláta

Körtés sajtsaláta

Hozzávalók: 20 dkg brie sajt, 3 szem körte, 1 kis fej saláta, 3 ek olaj, 1 ek tárkonyecet, 5 dkg összevagdalt földimogyoró
Körözött

Körözött

Hozzávalók: 15 dkg tehéntúró 10 dkg juhtúró 1,75 dl tejföl pirospaprika, só, bors köménymag snidling vagy újhagyma
Langalló - házilag

Langalló - házilag

Hozzávalók (4 adaghoz) A tésztához: 1 kg liszt 5 dkg élesztő 0,5 teáskanál cukor 2 ek olaj 8 dl tej 2 tk só A feltét: 4 dl tejföl 4 gerezd fokhagyma 10 dkg füstölt szalonna 2 lilahagyma 20 dkg sajt (reszelve)
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Liuna 2017-03-22 10:06:11
Kuglóf forma? Nem inkább fánk vagy pogácsaszaggató.... és a fotón lévő pogácsákban némi zöld növényi adalék is látható, az pedig kimaradt, hogy esetleg snidling, vagy medvehagyma, vagy mifene.