Káposztás palacsinta sajttal

2017. december 6.

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt,
2 dl szódavíz,
3 dl tejföl,
3 ek reszelt ementáli sajt,
1/2 dl olaj,
kevés só;
50 dkg édes fejeskáposzta,
1/2 dl olaj,
1 ek kristálycukor,
ízlés szerint só,
1 mk törött fekete bors

Hozzávalók a tálaláshoz:
2 ek reszelt sajt,
2 dl tejföl

Káposztás palacsinta sajttal
A tészta hozzávalóiból- a reszelt sajttal együtt –kikeverjük a palacsintatésztát. A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük vagy nagyon vékony metéltre vágjuk. Megsózzuk, és jól összeforgatjuk, hogy a só mindenhol egyformán érje. 15 percnyi pihentetés után lábosba rakjuk. Beleöntjük az olajat, és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Rászórjuk a cukrot, és addig pirítjuk, amíg világosbarna nem lesz. Közben a törött borssal megfűszerezzük. Hagyjuk kihűlni. A palacsintatésztába keverjük a már nem meleg pirított káposztát, és a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Kevés tejföllel megkenjük, felcsavarjuk, és tűzálló tálba rakjuk. A tetejét is megkenjük tejföllel, rászórjuk a sajtot, és a befedett tálat a forró sütőben átsütjük. A tetejét kissé megpirítjuk.
Spenótos palacsinta sajtszósszal

Spenótos palacsinta sajtszósszal

hozzávalók: - a palacsintához 40 dkg spenót (friss vagy mirelitt) 2 db tojás 4 ek liszt 4 dl tej 2 gerezd fokhagyma só, bors kb 1 ek olaj - a sajtmártáshoz 15 dkg gomolya sajt 5 dkg vaj 1 ek liszt 2 dl tej 1 dl száraz fehérbor só, bors
Pite spenóttal

Pite spenóttal

Hozzávalók: - a tésztához 50 dkg finomliszt só 1 ek sütőpor 1 dl olívaolaj 1 dl víz - a töltelékhez 1 kg spenót 2 db zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg feta sajt 15 dkg reszelt sajt 2 db tojás 2 dl joghurt só, bors 1 ek zsemlemorzsa
Fetás-spenótos pite (quiche)

Fetás-spenótos pite (quiche)

Hozzávalók: 1 csomag réteslap 1 kg friss spenót (lehet mirelit is, csak figyelni kell akkor a sűrűségre) 40 dkg feta 4 újhagyma 4 gerezd fokhagyma 1 csokor kapor 2 db tojás 2 ek vaj só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: