Káposztás-sajtos palacsinta

2010. május 26.

Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt,
2 dl szódavíz,
3 dl tejföl,
3 ek reszelt ementáli sajt,
1/2 dl olaj,
kevés só;
50 dkg édes fejeskáposzta,
1/2 dl olaj,
1 ek kristálycukor,
ízlés szerint só,
1 mk törött fekete bors

Hozzávalók a tálaláshoz:
2 ek reszelt sajt,
2 dl tejföl

Káposztás-sajtos palacsintaA tészta hozzávalóiból- a reszelt sajttal együtt –kikeverjük a palacsintatésztát. A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük vagy nagyon vékony metéltre vágjuk. Megsózzuk, és jól összeforgatjuk, hogy a só mindenhol egyformán érje. 15 percnyi pihentetés után lábosba rakjuk. Beleöntjük az olajat, és fedő alatt puhára pároljuk, majd zsírjára pirítjuk. Rászórjuk a cukrot, és addig pirítjuk, amíg világosbarna nem lesz. Közben a törött borssal megfűszerezzük. Hagyjuk kihűlni. A palacsintatésztába keverjük a már nem meleg pirított káposztát, és a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat sütünk belőle. Kevés tejföllel megkenjük, felcsavarjuk, és tűzálló tálba rakjuk. A tetejét is megkenjük tejföllel, rászórjuk a sajtot, és a befedett tálat a forró sütőben átsütjük. A tetejét kissé megpirítjuk.
Zöldséges kagylótészta

Zöldséges kagylótészta

Hozzávalók: 24 db conchiglie (óriás kagylótészta), 50 dkg brokkoli, 3 cukkíni, 2 szál sárgarépa, 30 dkg zöld hüvelyű bab, 1 fej hagyma, 2 paradicsom, 25 dkg gruyere sajt, 12 dkg reszelt parmezán sajt, 4 dkg vaj, 2 ek extraszűz olívaolaj,...
Csicseriborsós lepény ricottával

Csicseriborsós lepény ricottával

Hozzávalók a tésztához: 400g fehér liszt, 125g csicseriborsóliszt, 15 dkg friss élesztő, 310 ml meleg víz, ½ tk cukor, 1 ek extraszűz olívaolaj, ½ tk só; Hozzávalók a rátéthez: 125g ricotta, 125 ml darabos paradicsomkonzerv,...
Sajtos krokett

Sajtos krokett

Hozzávalók: - a kroketthez: 3 burgonya 8 dkg reszelt sajt 5 ek liszt 1 tojás só, bors, szerecsendió petrezselyem - a panírozáshoz liszt 2 tojás zsemlemorzsa - a sütéshez olaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: