Kapros-juhtúrós csirke

2017. augusztus 9.

Hozzávalók:
5 csirkemell vagy comb filé
3 ek liszt
6 ek olaj
20 dkg juhtúró
2 dl tejszín
4 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
só, bors

Kapros-juhtúrós csirke

A csirkemellet vagy combot vékonyan szeleteljük fel, mintha rántani akarnánk. Sózzuk be, forgassuk bele a lisztbe, majd forró olajban süssük át mind a két oldalát. Tegyük tepsibe. Az olaja zúzzuk bele a fokhagymát, öntsük hozzá a tejszínt, kb 1 dl vizet, majd a juhtúrót is. Főzzük krémesre, fűszerezzük be, majd adjuk hozzá az apróra vágott kaprot is. Öntsük a húsra, takarjuk le, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük készre. A kész csirkét ízlés szerint megszórhatjuk reszelt rajttal is.

Csirkemell pesztóval

Csirkemell pesztóval

Hozzávalók: 0,5 dl tejföl 1 ek olívaolaj 6 gerezd fokhagyma 4 ek zöld pesztó 1 kg csirkemell parmezán só, bors
Egyszerű kólás csirke

Egyszerű kólás csirke

Hozzávalók: 1 csirke (comb, mell, szárnyak) só, bors kóla (nem light) olaj
Karamellszósz

Karamellszósz

Hozzávalók: 12,5 dkg cukor 2 ek víz 75 ml habtejszín 2,5 dkg vaj só
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: