Kapros újkrumpli

2018. május 15.

Hozzávalók:
1 kg kis szemű újkrumpli
5-6 dkg vaj
só, bors
friss kapor

Kapros újkrumpli

Az újkrumplikat jól mossuk meg, sikáljuk le és ha kell, hámozzuk. Tegyyük sós vízben fel egyben főni - ezért fontos, hogy aprók legyenek. A nagyobbakat vágjuk félbe, vagy tetszés szerint negyedeljük. Ha megfőtt, csepegtessük le. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, a kaprot vágjuk apróra. Tegyük a vajra a krumplit, forgassuk át benne, sózzuk, bosrozzuk, majd adjuk hozzá a kaprot. Jól forgassuk össze - és kész is!

Svéd sült burgonya

Svéd sült burgonya

Hozzávalók: - 1 kg burgonya - 10 dkg vaj - só, pirospaprika
Serpenyős újkrumpli

Serpenyős újkrumpli

Hozzávalók: 2 kg újkrumpli 3 dl víz só, bors, kömény, római kömény fokhagymapor vagy 1 fej friss fokhagyma 1 tk chili 5-6 ek olaj
Édesburgonyás püré

Édesburgonyás püré

Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya 50 dkg burgonya só, ételízesítő szerecsendió vaj tej
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: