Karácsonyi linzer

2017. december 22.

Hozzávalók:
A tésztához:
60 dkg liszt
20 dkg porcukor
40 dkg margarin
1 cs sütőpor
1 citrom (héja, és leve)
1 cs vaníliás cukor
A töltelék:
1.5 dl sárgabarack dzsem
0.5 dl mogyorókrém

Karácsonyi linzer

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és kb. fél órára hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen addig előkészítjük a töltelékhez a lekvárt és a mogyorókrémet. Elővesszük a tésztát és lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3 mm vastagságúra, majd tetszés szerinti mintázóval vagy mézes kiszúrókkal mintázzuk és kb. 10 perc alatt megsütjük. Ha kisültek és kihűltek ízlés szerint díszíthetjük őket színezett cukormázzal, csokival.

Forrás: cookpad.com 

Citromos-mandulás piskóta

Citromos-mandulás piskóta

Hozzávalók: 3 tojás 6 dkg cukor 6 dkg vaj 5 dkg liszt 4 dkg darált mandula 1 ek sütőpor 1 citrom
Mákkrém

Mákkrém

Hozzávalók: 7 dkg darált mák 1 dl habtejszín 12 dkg porcukor 2 ek citromlé 1 citrom reszelt héja 10 dkg mascarpone fél dl víz
Soksok gyümölcsos muffin

Soksok gyümölcsos muffin

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, csipet só, 1 kg vegyes gyümölcs (alma, körte, barack, cseresznye, szilva), 2 tk étkezési keményítő
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: