Kelbimbófőzelék gombával

2012. december 10.

Hozzávalók:
- 1 kg friss vagy 1 csomag mirelit kelbimbó,
- 3 szemburgonya,
- 20 dkg gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld,
- 1 pohár tejföl,
- 2 evőkanál liszt,
- 1 teáskanál só,
- 1 kávéskanál olaj,
- 1 kávéskanál curry,
- ételízesítő

Kelbimbófőzelék gombával

A gombát megtisztítjuk, és az olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a kelbimbót, az apróra vágott petrezselymet és a meghámozott felkockázott burgonyát. Ízesítjük.

Fedő alatt, rövid ideig pároljuk, majd kb. 3 dl vízzel, felöntjük és megfőzzük. Eközben kikeverjük a tejfölt a liszttel, a curryvel és kevés vízzel hígítjuk. Ahogy a burgonya megfőtt, hozzáadjuk a tejfölös masszát, és összefőzzük vele.


 

Paradicsomos burgonyafőzelék

Paradicsomos burgonyafőzelék

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 ek olaj, 2 dkg liszt, 1 kg nyers vagy ½ liter eltett paradicsom, cukor, só
Kapros patiszonfőzelék

Kapros patiszonfőzelék

Hozzávalók: 2-3 patiszon 1 vöröshagyma olaj liszt kb. 1,5-2 dl tejföl só, bors, ételízesítő kapor
Kapros-tejfölös főzelék újkrumpliból

Kapros-tejfölös főzelék újkrumpliból

Hozzávalók: 1 kg újburonya 2 dl tejföl 1-2 csomag kapor 3 ek liszt olaj só, bors, ételízesítő
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: