Keleti zöldségragu

2016. november 22.

Hozzávalók:
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 padlizsán
15 dkg gomba
1 cukkini
2 dl tej
1 ek liszt
só, bors, ételízesítő, kömény
curry, fahéj
olaj

Keleti zöldségragu
A hagymát és fokhagymát vágjuk apróra, pirítsuk meg az olajon, majd engedjük fel kb fél dl vízzel, és hagyjuk, hogy elpárologjon. Adjuk hozzá a felkarilkázott sárgarépát, engedjük fel egy kis vízzel, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kis vegetát, majd fedő alatt hagyjuk kb 15 percig főni. Adjuk hozzá a felkockázott padlizsánt, és főzzük megint kb 10 percig fedő alatt. Kockázzuk fel a cukkinit és a gombát is, adjuk a zöldségekhez, tegyünk hozzá curryt és egy kevéske fahéjat, majd hagyjuk, hogy az ízek összefőjenek, és minden zöldség megpuhuljon. A tejet keverjük el a liszttel, majd óvatosan habarjuk be vele a ragut. Hagyjuk, hogy összeforrjon - és kész is.
Zöldborsós gombaragu

Zöldborsós gombaragu

Hozzávalók: 30 dkg gomba 20 dkg zöldborsó 1-1 fehér és sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma olaj só, bors, ételízesító liszt tejföl petrezselyem
Zöldséges-sajtos gomba

Zöldséges-sajtos gomba

Hozzávalók 0,5 kg gomba 0,5 db cukkini 1 db paradicsom 1 szál póréhagyma fehér része 20 dkg sajt, reszelve kapor só bors olaj
Svédgomba saláta

Svédgomba saláta

Hozzávalók: 50 dkg csiperke gomba, 2 fej hagyma, 1,5 dl fehérbor, só, bors, szerecsendió, kakukkfű, sűrített paradicsom, ketchup, olaj, olívaolaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: