Kenyérfelfújt

2011. december 13.

Hozzávalók:
20 dkg fehér kenyér vékonyan felszeletelve,
5 dkg puha vaj,
2 dkg nagy szemű mazsola,
2 dkg cukrozott citrom- és narancshéj vegyesen,
6 dl tej,
4 tojássárgája,
7 dkg cukor,
½ tk vegyes fűszer (köménymag, szegfűbors, koriander, szerecsendió, gyömbér) vagy szegfűbors

KenyérfelfújtKivajazunk egy tűzálló formát. A kenyérszeleteket megvajazzuk, majd négybe vágjuk. A felét az előkészített formába tesszük. Rászórjuk a mazsola, valamint a cukrozott citrom- és narancshéj felét. A megmaradt kenyérszeleteket ráhelyezzük az első rétegre, és meghintjük a maradék narancs- és citromhéjjal. A krémhez felmelegítjük a tejet, de ne hagyjuk forrni. A tojások sárgáját és a cukrot tálban habosra keverjük, majd hozzávegyítjük a meleg tejet. A folyadékot szűrőn át egyenletesen a kenyérszeletekre öntjük. A felfújtat 30 percig pihentetjük, majd megszórjuk a fűszerekkel, illetve a szegfűborssal. A tűzálló tálat lapos, félig forró vízzel megtöltött tepsibe helyezzük, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. A felfújtat 40-45 percig sütjük, amíg a krém megszilárdul. A sütőből kivéve azonnal tálaljuk.
Máglyarakás

Máglyarakás

Hozzávalók: 20 dkg vajaskifli vagy kalács, 3 tojás, ½ l tej, 10 dkg cukor, 3 dkg vaj, 10 dkg darált dió, 10 dkg mazsola, ½ dl rum, ½ kg alma, 3 ek barackíz
Csokoládés gyümölcskenyér

Csokoládés gyümölcskenyér

Hozzávalók: 3 tojás, 14 dkg porcukor, 10 dkg csokoládé, 14 dkg dió, 10 dkg mazsola, 10 dkg rétesliszt, 5 dkg cukrozott gyümölcs vagy birsalmasajt, ½ csomag sütőpor; Hozzávalók a forma kikenéséhez: zsíradék, liszt; Hozzávalók...
Keserűcsokoládé-torta

Keserűcsokoládé-torta

Hozzávalók a tésztához: 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 3 tojás, 5 dkg liszt; Hozzávalók a krémhez: 8 dkg keserű csokoládé, 1 dkg vaj, ¾ dl tejszín
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: