Körömpörkölt

2010. november 7.

Hozzávalók:
8 sertésláb,
10 dkg zsír vagy olaj,
2-3 nagy fej hagyma,
1-2 gerezd fokhagyma,
2-2 ek pirospaprika,
1-1 ek paradicsompüré és paprikapüré,
só,
2 zöldpaprika,
2 paradicsom,
köménymag

KörömpörköltA zsiradékban aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a leperzselt, megkapart, négyfelé vágott körmöket. Sózzuk, paprikázzuk, beletesszük a püréket és egy kevés vizet. Rászórjuk a köménymagot, és ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára pároljuk. Ekkor belekarikázzuk a paprikát, a paradicsomot, és beletesszük a zúzott fokhagymát. Kenyér szeletekkel tálaljuk.
Boros-paradicsomos kagyló

Boros-paradicsomos kagyló

Hozzávalók: 1 kg feketekagyló 1 dl fehérbor 1 csokor petrezselyem 3-4 gerezd fokhagyma 1 dl sűrített paradicsom olívaolaj
Sajttal tekert sült padlizsán

Sajttal tekert sült padlizsán

Hozzávalók: egy nagyobb padlizsán krémsajt vagy ricotta olívaolaj só, bors fokhagyma
Kapros-túrós csuszaburgonya

Kapros-túrós csuszaburgonya

Hozzávalók: 1 kg újburgonya, 25 dkg juhtúró, 3 dl tejföl, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor friss kapor, só
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
Nagy Mari 2010-11-08 11:52:16
Mi így szeretjük a körömpörköltet : 4 hátsó láb, egy csülök és egy füstölt csülök - még ízesebb, ha csontjuk is belefő.Az izesítés is hasonló, inkább friss paprikát és paradicsomot teszünk bele.Valamint főtt krumplit adunk hozzá erős savanyúsággal!