Körtés sült karaj

2015. szeptember 23.

Hozzávalók:
3 db körte
50 dkg sertés rövidkaraj
kb 15-20 szegfűszeg
2 dl tejszín
10 dkg vaj
só, bors

Körtés sült karaj

A húst vágjuk ujjnyi szeletekre, kicsit klopfoljuk meg, sózzuk és borsozzuk be, majd hagyjuk állni legalább fél órát. A körtét mossuk meg, vágjuk félbe vagy negyedbe, vegyük ki a magházat, majd hámozzuk is meg. Melegítsük fel a vajat, és pároljuk elő benne kicsit a körtét úgy, hogy ne puhuljon meg teljesen. Vegyük ki, és tüzdeljük meg a szegfűszeggel. A vajon pedig pirítsuk elő a húsokat is. Majd fektessük a szeleteket egy tepsiben, tegyük rá a körteszeleteket is, öntsük le a vajjal, és 170 fokra előmelegített sütőben, letakarva süssük kb 45 percet. Ha megpuhult a hús, akkor egy kis szaftot keverjünk el tejszínnel, öntsük rá vissza, hagyjuk, hogy kicsit összeérjen - és kész is. 

Krumplirózsa bacönnel

Krumplirózsa bacönnel

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 25 dkg krumpli 6 szelet bacon 1 ek vaj só, bors, pirospaprika
Szendvics krumpli

Szendvics krumpli

Hozzávalók: 12 db burgonya, 25 dkg sonka vagy sült hús vagy pörkölt, 5 dkg hagyma, 25 dkg cukkíni, 1 pohár tejföl, ízlés szerint petrezselyem, szerecsendió, vaj, 20 dkg reszelt sajt
Baconnel tekert sajtos-almás kifli

Baconnel tekert sajtos-almás kifli

Hozzávalók: 2 alma 16 cikkre vágva, 1 ek barnacukor, 8 szelet cheddar sajt, 16 szelet bacon, 1 csomag leveles tészta
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: