Krumplicsipsz keksszel

2017. október 5.

Hozzávalók:
15 dkg liszt,
10 dkg burgonyából készült püré,
2 ek reszelt sajt,
1 ek tej,
1 simára kevert tojás,
só,
késhegynyi mustár,
késhegynyi cayenne-bors;

Hozzávalók a tetejére:
5 dkg reszelt ementáli vagy edami sajt,
½ dl zabpehely

Krumplicsipsz keksszel
A sütőt 210 fokra előmelegítjük. A tepsit kizsírozzuk. Az átszitált lisztet a krumplival, a tojással, a sajttal, a tejjel, a mustárral meg a borssal összedolgozzuk, kissé megsózzuk. A masszából púpozott evőkanálnyit kiszakítunk, és lisztes kézzel gömbbé formáljuk. Zabpehelybe és reszelt sajtba forgatjuk, majd 5 cm átmérőjű korongokat készítünk. A süteményt az előkészített tepsire sorba fektetjük, és 10 perc alatt aranysárgára sütjük. Rácsra vagy deszkára rakva hűtjük ki.
Mustáros krumpli

Mustáros krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 6 ek mustár 6 ek olaj 4 gerezd fokhagyma só, bors 5 szem dió 2 ek szezámmag
Francia krumpli

Francia krumpli

Hozzávalók: 1 kg burgonya 2.5 dl főzőtejszín 5 dkg vaj só, bors, szerecsendió 10 dkg trappista sajt
Rozmaringos édeskrumpli

Rozmaringos édeskrumpli

Hozzávalók: 1 kg édesburgonya 3-4 ek olívaolaj 3 gerezd fokhagyma (vagy fokhagymapor) só, bors rozmaring
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: