Krumplis pogácsa

2018. augusztus 7.

Hozzávalók:
50 dkg krumpli
50 g vaj
1 db tojás
10 dkg liszt
1 tk só
fél csomag sütőpor
3 dl olaj

Krumplis pogácsa

Enyhén sós vízben, héjában főzzük meg a krumplit, húzzuk le a héját, és még melegen nyomjuk át. Sózzuk meg, keverjük hozzá a vajat és a tojást, a sütőporral elkevert lisztet, és gyúrjuk tésztává. 3-4 mm vastagra nyújtsuk ki, rácsozzuk be a tetejét, és szaggassunk belőle pogácsákat. Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, és süssük a pogácsák mindkét oldalát 2-3 percig. Itassuk le róla az olajat, és tálalható is! 

Egyszerű sajtosrúd

Egyszerű sajtosrúd

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 25 dkg margarin 1,5 dl tejföl 1 db tojás reszelt sajt a tetejére 2 tk só
Juhtúrós pogácsa

Juhtúrós pogácsa

Hozzávalók: - 50 dkg liszt - 25 dkg margarin - 25 dkg juhtúró - 3 dkg élesztő - 2 tojás sárgája - 1,5 dl tejföl - 2 tk só - 1 tk cukor - 1 dl tej - 1 tojás (a kenéshez)
Vajas csók

Vajas csók

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor, 8 tojássárgája, 2 tojásfehérje, ½ citrom reszelt héja
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: