Kukoricapalacsinta spenóttal töltve

2012. augusztus 27.

Hozzávalók:
12 dkg kukoricaliszt,
6 tojás,
35 dkg friss spenót,
25 dkg tehéntúró,
25 dkg erős ízű sajt,
2 hegyes erős paprika,
8 ek olaj,
1 tk darált cseresznyepaprika,
Tabasco mártás,
só, bors

Kukoricapalacsinta spenóttal töltveA kukoricalisztet tálba tesszük fél teáskanál sóval együtt. Közepébe mélyedést nyomunk, beleütünk 4 tojást. Annyi vízzel keverjük el, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen (2-2,5 dl). A masszából megforrósított olajon vastag palacsintákat sütünk. Melegen tartjuk. A megtisztított hegyes erős paprikát feldaraboljuk, kevés olajjal és 1 teáskanál vízzel összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a megtisztított spenótot és megint összeturmixoljuk. Tálba tesszük, beletesszük a tehéntúrót, a maradék tojást és a reszelt sajt felét. Sóval, borssal, darált cseresznyepaprikával ízesítjük. A kukoricapalacsintákat megtöltjük a túrós-spenótos töltelékkel és feltekerjük. Kivajazott tepsibe helyezzük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk a csípős mártással és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Forrón tálaljuk.
Spenótos pite

Spenótos pite

Hozzávalók: - a tésztához 50 dkg finomliszt só 1 ek sütőpor 1 dl olívaolaj 1 dl víz - a töltelékhez 1 kg spenót 2 db zöldhagyma 1 gerezd fokhagyma 25 dkg feta sajt 15 dkg reszelt sajt 2 db tojás 2 dl joghurt só, bors 1 ek zsemlemorzsa
Spenótos palacsinta

Spenótos palacsinta

Hozzávalók a palacsintához: 2 dl tej, 1 dl szóda, 2 db tojás, 1 dkg cukor, csipetnyi só, 20 dkg liszt; Hozzávalók a töltelékhez: 3 dl tej, 20 dkg spenót, 0,5 dl olaj, 2 dkg liszt, 2 gerezd fokhagyma, csipetnyi só, 2 dl tejföl,...
Bundázott kukorica avokádósalsával

Bundázott kukorica avokádósalsával

Hozzávalók: 400g tejes kukorica (konzerv), 100g liszt, 1 tk sütőpor, 250 ml olaj, 150 ml tej, 1 tojás, 4 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma, 1 ek koriander, lime-gerezdek a tálaláshoz; Hozzávalók a salsához: 2 kimagozott, összevágott...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: