Lazac korianderrel és citrommal

2017. július 12.

Hozzávalók:
- 30 dkg lazacfilé
- 1 db citrom
- friss koriander
- só, bors, őrölt chili
- 2 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 fej vöröshagyma
- 2 ek créme fraiche, esetleg tejföl

Lazac korianderrel és citrommal

A lazacfiléket dörzsöljük be a sóval és a borssal. A citromlevet keverjük el az olívaolajjal, az apróra vágott korianderrel, az összezúzott fokhagymával és egy kevés őrölt chilivel. Öntsük a halra és tegyük fél órára a hűtőbe.

Öntsük le az olajat és melegítsük fel a serpenyőben. Tegyük bele a halszeleteket és kb 15-20 perc alatt süssük készre. Közben karikázzuk fel a vöröshagymát és azt is tegyük a hal mellé sülni. Végül kanalazzunk a hagymára 2 ek creme fraiche-et, és süssük az egészet készre.

Fehérboros feketekagyló

Fehérboros feketekagyló

Hozzávalók: 1 kg friss feketekagyló 3 dl fehérbor 3 ek citromlé 3 gerezd fokhagyma fél leveskocka olívaolaj petrezselyem citrom
Citromos-fokhagymás halpác

Citromos-fokhagymás halpác

Hozzávalók: 1 dl olívaolaj 2ek mustár 2 gerezd fokhagyma só, bors petrezselyem fél citrom leve
Fokhagymás halfilé

Fokhagymás halfilé

Hozzávalók: 1 kg tengeri hafilé só, bors 5-6 gerezd fokhagyma metélőhagyma olaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: