Lazacos pite spenóttal

2018. május 17.

Hozzávalók:
1 csomag mirelit leveles tészta,
60 dkg lazacfilé,
só, bors,
30 dkg friss vagy fagyaszott spenót,
1 fej hagyma,
1 ek vaj,
1 dl tejszín,
szerecsendió,
tojássárgája

Lazacos pite spenóttal

A tésztát felengedjük és kinyújtjuk, a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 25 cm-es hosszúkás formát kikenünk, és kibéleljük a tészta felével.
Kockára vágjuk a lazacot, sózzuk, borsozzuk.

A hagymát megpucoljuk, kockára vágjuk és a vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a spenótot. Belekeverjük a tejszínt, és fűszerezzük.

A spenótos lazacot elosztjuk a formába tett tésztán. Befedjük a maradék tésztával, a széleit jól összenyomkodjuk és megkenjük tojássárgájával. Kb. 35 percig sütjük.

Nizzai saláta

Nizzai saláta

Hozzávalók: 1 fej saláta megmosva és szárazra törölve, 220g apró újburgonya megfőzve, lecsepegtetve, kihűtve és félbevágva, 220g zsenge blansírozott zöldbab, 1 fej hagyma, nagyon vékonyra szeletelve, 3 paradicsom kimagozva és cikkelyekre vágva,...
Harcsa lecsósan

Harcsa lecsósan

Hozzávalók: - 80 dkg filézett harcsa - 15 dkg füstölt szalonna - 3 fej vöröshagyma - 4 db paradicsom - 8 db paprika - tejföl - bors - só - pirospaprika - liszt
Rakott lecsós harcsa

Rakott lecsós harcsa

Hozzávalók: • 80 dkg filézett harcsa • 15 dkg füstölt szalonna • 3 fej vöröshagyma • 4 db paradicsom • 8 db paprika • tejföl • bors • só • pirospaprika • liszt
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: