Lecsó nokedlivel

2017. augusztus 11.

Hozzávalók:
1 fej hagyma
3 paradicsom
4 paprika
egy szál kolbász
10 dkg húsos szalonna
só, bors, pirospaprika, esetleg ételízesítő
olaj
- a nokedlihez:
1 tojás
csipetnyi só
liszt

Lecsó nokedlivel
A szalonnát csíkozzuk fel, majd kevés olajon tegyük fel pirulni. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel vékonyan, és adjuk a piruló szalonnához. Ha már kezd fonnyadozni, karikázzuk fel a kolbászt, és azt is adjuk hozzá. Hagyjuk, hogy minden szépen megpiruljon, majd adjuk hozzá a felkarikázott vagy csíkokra vágott paprikát, és fedő alatt pároljuk 8-10 percig. Közben cikkezzük fel a paradicsomot, és ha a paprika már kicsit megfonnyadt, adjuk hozzá azt is. Fűszerezzük be, és pároljuk tovább a fedő alatt. Készítsük el a nokedlit: sózzuk picit a felvert tojást, majd adjunk hozzá annyi lisztet, hogy finom nokedlitésztát kapjunk. Közben, ha már megfőtt a lecsó, óvatosan szaggassuk bele. Amint kész a nokedli, készen van a lecsó is.
Lecsó - bográcsban

Lecsó - bográcsban

Hozzávalók: húsos szalonna 2 szál kolbász 3 fej hagyma 3 paprika 1 erős paprika 4 paradicsom só, bors, pirospaprika olaj
Bacon-tojás muffin

Bacon-tojás muffin

Hozzávalók: 6 tojás bacon (amennyit felvesz a forma) 10 dkg sajt 1 hagyma 1 paradicsom 1 paprika só, bors
Kapros lecsó

Kapros lecsó

Hozzávalók: 4 paradicsom 3 paprika 2 fej hagyma 2 tojás 5 dkg bacon 1 szál kolbász olaj só, pirospaprika, bors friss kapor
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: