Lecsó - vagy minek nevezzelek

2018. április 12.

Paradicsom, paprika, hagyma. A mesterhármasnak hamarosan itt a szezonja. Szárnyaikat bontogató kukták, kiforrott konyhatündérek, figyelem: itt a lehetőség, hogy olcsón és egyszerűen, valami nagyszerűt hozzunk létre!

Lecsó - vagy minek nevezzelek

A lecsó: fogalom. Mert finom. Mert ismteni. Mert friss. Mert egészséges. Mert hamar elkészül. Mert ezerféleképpen variálható. Mert.

Az alap egyszerű: hagyma, paprika, paradicsom. Aztán üthetünk rá tojást, vagy tehetünk bele rizst, tarhonyát. Padlizsánt, cukkinit, gombát, tököt - és még mindig semmi hús...

Vagy hússal: kolbásszal, szalonnával, akár füstölt tarjával - vagy könnyebben és egyszerűen virslivel is bolondíthatjuk a nagyszerű alapot.

A lecsóban pont az a jó, hogy szinte lehetetlen elrontani. Csináljuk szívből és lelkesen: kell bele spiritusz, anélkül ugyanis nem megy.

Egy jó lecsó, akár most? Válogass receptjeinkből >>>

Nyitókép innen

Cimkék: táplálkozás
Rózsaszínű tabukat dönteni

Rózsaszínű tabukat dönteni

Van pár olyan alapvetés a borokkal kapcsolatban, ami széles körben elterjedt. Talán a legismertebb ezek közül az, hogy rozéból mindig az aktuális évjáratot érdemes inni. De vajon tényleg így van ez?
Medvehagyma kisokos

Medvehagyma kisokos

Gyógyhatása és vitamintartalma egyaránt jól jön szervezetünknek a téli hónapok ínsége után. Van azonban néhány szabály, amit érdemes, illetve kötelező betartani.
Itt keresd a legjobb street food ételeket

Itt keresd a legjobb street food ételeket

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz továbbra is listázza a street food helyeket. Érdekesen mutatja a fejlődést, hogy a bulinegyedtől...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: