Lecsó - vagy minek nevezzelek

2018. április 12.

Paradicsom, paprika, hagyma. A mesterhármasnak hamarosan itt a szezonja. Szárnyaikat bontogató kukták, kiforrott konyhatündérek, figyelem: itt a lehetőség, hogy olcsón és egyszerűen, valami nagyszerűt hozzunk létre!

Lecsó - vagy minek nevezzelek

A lecsó: fogalom. Mert finom. Mert ismteni. Mert friss. Mert egészséges. Mert hamar elkészül. Mert ezerféleképpen variálható. Mert.

Az alap egyszerű: hagyma, paprika, paradicsom. Aztán üthetünk rá tojást, vagy tehetünk bele rizst, tarhonyát. Padlizsánt, cukkinit, gombát, tököt - és még mindig semmi hús...

Vagy hússal: kolbásszal, szalonnával, akár füstölt tarjával - vagy könnyebben és egyszerűen virslivel is bolondíthatjuk a nagyszerű alapot.

A lecsóban pont az a jó, hogy szinte lehetetlen elrontani. Csináljuk szívből és lelkesen: kell bele spiritusz, anélkül ugyanis nem megy.

Egy jó lecsó, akár most? Válogass receptjeinkből >>>

Nyitókép innen

Cimkék: táplálkozás
Borok a Balaton körül

Borok a Balaton körül

Rizling, olaszrizling, szürkebarát, muskotály... Ismerősen cseng? Finomak magukban, hűsítenek fröccsként. Nézzük a leghíresebbeket!
Popeye kedvence, a zöldségek királya!

Popeye kedvence, a zöldségek királya!

A spenót a mediterrán régió egyik jellegzetes leveles zöldsége, amelyet már a XVI. századi reneszánsz korszakban is ismertek és szerettek. Korai kulináris népszerűsítése Medici Katalinnak köszönhető: miután elhagyta szülővárosát, Firenzét, és házasságot...
Málna: az egészség édes íze

Málna: az egészség édes íze

A málna már az ókorban is ismert, majd a középkori kolostorkertek kedvelt gyógynövénye volt. Lássuk, mi mindenre jó ez a vidám, színes gyümölcs!
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: