Lecsó - vagy minek nevezzelek

2018. április 12.

Paradicsom, paprika, hagyma. A mesterhármasnak hamarosan itt a szezonja. Szárnyaikat bontogató kukták, kiforrott konyhatündérek, figyelem: itt a lehetőség, hogy olcsón és egyszerűen, valami nagyszerűt hozzunk létre!

Lecsó - vagy minek nevezzelek

A lecsó: fogalom. Mert finom. Mert ismteni. Mert friss. Mert egészséges. Mert hamar elkészül. Mert ezerféleképpen variálható. Mert.

Az alap egyszerű: hagyma, paprika, paradicsom. Aztán üthetünk rá tojást, vagy tehetünk bele rizst, tarhonyát. Padlizsánt, cukkinit, gombát, tököt - és még mindig semmi hús...

Vagy hússal: kolbásszal, szalonnával, akár füstölt tarjával - vagy könnyebben és egyszerűen virslivel is bolondíthatjuk a nagyszerű alapot.

A lecsóban pont az a jó, hogy szinte lehetetlen elrontani. Csináljuk szívből és lelkesen: kell bele spiritusz, anélkül ugyanis nem megy.

Egy jó lecsó, akár most? Válogass receptjeinkből >>>

Nyitókép innen

Cimkék: táplálkozás
Együnk levest!

Együnk levest!

Lehet krémes, zöldséges vagy húsos, forró vagy hidegen tálalt, néha-néha nincs jobb egy nagy tányér finom levesnél...
Főzz szőlővel!

Főzz szőlővel!

Imádjuk, annyira finom és egészséges. Azonban fogyasztani nem csak nyersen - esetleg bor formájában - lehet: érdemes kipróbálni a konyhában is!
7 tény a lángosról

7 tény a lángosról

Egy jó lángos ismérve, hogy ropogós a tésztája, kellően vastag és pont jó mennyiségű feltét van rajta. De nézzük, mit is érdemes még tudni róla - hátha olyan őszünk lesz, hogy eszünk még belőle!
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (1)
NP 2018-04-12 17:01:07
Spiritusz a flambírozáshoz kell :)