Lepényhal firenzei módra

2011. október 20.

Hozzávalók:
220g tagliatelle verde (zöld szélesmetélt),
1 ek olívaolaj,
450g friss paraj blansírozva és durvára vágva,
4 dupla lepényhalfilé bőröstől,
só, bors,
3 dl tej,
60 g vaj,
4 ek sima liszt,
3 dl hal- vagy zöldségalaplé,
60g guyere sajt lereszelve,
30g parmezán sajt lereszelve,
1 kk dijoni mustár,
½ mk őrölt szerecsendió

Lepényhal firenzei módraFőzzük ki a tésztát és szűrjük le. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy lapos hőálló edényben forgassuk meg az olajban a főtt tésztát, majd borítsuk be a durvára vágott parajjal. A halszeleteket bőrös részükkel befelé hosszába hajtsuk félbe, majd rakjuk egy nagy serpenyőbe. Miután megsóztuk, borsozzuk, öntsük rá a tejet, majd fedjük le és mérsékelt tűzön forraljuk fel. Főzzük 1 percig, majd halkéssel emeljük ki a serpenyőből a halszeleteket és rendezzük el a paraj tetején. A tejet tegyük félre. Olvasszuk fel a vajat egy lábasban, keverjük el a liszttel. Rövid pirítás után lassan engedjük fel az alaplével és a félretett tejjel, majd állandó keverés mellett 2-3 perc alatt forraljuk mártás sűrűségűre. Húzzuk le a tűzről. A kétféle reszelt sajtból tegyünk félre 2 evőkanálnyit, a többit keverjük a mártásba. Ízesítsük mustárral és szerecsendióval, majd öntsük a lepényhalszeletekre és szórjuk meg a maradék sajttal. A sütőbe téve süssük 20 percig, amíg aranybarna színt nem kap.
Cannelloni ricottával és gombával

Cannelloni ricottával és gombával

Hozzávalók a besamelmártáshoz: 3 kis hagyma, kevés zsálya (8 kis ág), 60g vaj, 4 ek liszt, 1,2 l tej, 1 ek reszelt citromhéj, só, bors, szerecsendió; Hozzávalók a töltelékhez: 100g fenyőmag, 350g champignon gomba, 6 ek olívaolaj,...
Nápolyi rakott spagetti

Nápolyi rakott spagetti

Hozzávalók: 50 dkg spagetti, 1 kg marhahús (fartő vagy hátszín), 18 dkg húsos füstölt szalonna, 18 dkg olasz szalámi vagy paprika nélküli kolbász, 40 dkg ricotta vagy tehéntúró, 5 dkg pecorino sajt (kemény juhsajt), 1,5 kg érett paradicsom,...
Csőben sült gnocchi

Csőben sült gnocchi

Hozzávalók: só, bors, 30 dkg kész gnocchi, 3 darab olajban tartósított paradicsom, 1 ek vaj, 2 ek fenyőmag vagy mandula, ½ csomag zöldfűszer (pl. bazsalikom vagy vegyes zöldfűszer), 2 ek reszelt sajt (pl. ementáli)
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: