Loukoumades

2011. szeptember 8.

Hozzávalók:
15g élesztő,
235 ml meleg víz,
120 ml meleg tej,
50g cukor,
1 csipet só,
75g vaj,
3 tojás,
5g őrölt fahéj,
500g liszt,
olaj a sütéshez;

Hozzávalók a sziruphoz:
120 ml méz,
120 ml víz

LoukoumadesAz élesztőt a langyos vízben felfuttatjuk. Egy tálban elkeverjük a tejet a cukrot, a sót, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. Beledolgozzuk a vajat, a tojást és a lisztet. Letakarva meleg helyre tesszük, és 30 perc alatt duplájára kelesztjük. Közben felfőzzük a mézet és a vizet. Felforrósítjuk az olajat, amelybe a tésztából dió nagyságú halmokat szaggatunk kanál segítségével. Aranybarnárara sütjük, törlőpapírra szedve, lecsöpögtetjük róla a felesleges zsiradékot. Tálba téve megöntözzük a sziruppal és meghintjük fahéjjal.

Forrás: All Recepies

Mazsolás csiga

Mazsolás csiga

Hozzávalók: 22 dkg liszt, 1 zacskó szárított élesztő, 2 dkg vaj kis darabokban, 1 tojás elhabarva, 1,2 dl meleg tej, 2 ek juharszirup, ½ tk só; Hozzávalók a töltelékhez: 5 dkg puha vaj, 2 tk őrölt fahéj, 5 dkg barnacukor,...
Kókuszcsiga

Kókuszcsiga

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 40 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék, 25 dkg vaj, 5 dkg élesztő, 4 db tojás, kevés tej
Narancsos csokis keksz

Narancsos csokis keksz

Hozzávalók: 10 dkg puha vaj, 2,5 ek cukor, ½ narancs finomra reszelt héja, 12,5 dkg liszt, 1 púpozott tk sütőpor, 10 dkg darabokra tört étcsokoládé, 250g narancslekvár
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: