Magyaros gombaleves

2014. november 24.

Hozzávalók:
- 40 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 fél zeller
- petrezselyem
- só, bors, pirospaprika
- olaj

Magyaros gombaleves

A gombát mossuk meg, hámozzuk meg és vágjuk szeletekre vagy cikkekre. A hagymát vágjuk apró kockára. A répákat karikára, a zellert szintén kockára.

Ey lábosban melegítsünk fel kevés olajat, és dinszteljük meg a hagymát. Adjuk hozzá a zöldségeket, öntsük fel kevés vízzel, és pároljuk puhára. Fűszerezzük meg, adjunk hozzá még vizet, forraljuk össze, végül szórjuk meg a petrezselyemmel. Galuskával vagy tejföllel még finomabb lehet!

 

Tavaszi raguleves

Tavaszi raguleves

Hozzávalók: 60 dkg csirke (farhát, szárny) 4 sárgarépa 2 fehérrépa 1 zeller 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 karalábé 3 ek liszt 2 dl tejszín 3 levél bazsalikom 1,5 liter húsleves alaplé (kockából is jó) 1 csokor petrezselyem 1 ek tárkony 1...
Joghurtos céklaleves

Joghurtos céklaleves

Hozzávalók: 2 db cékla 2 dl joghurt 1 gerezd fokhagyma só, bors kapor
Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Borsókrémleves tejszínnel és póréhagymával

Hozzávalók: 0,5 kg zöldborsó 2 dl főzőtejszín fél póréhagyma petrezselyem só, bors, szerecsendió, kicsi gyömbér 10 dkg pirított mandula kevés vaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: