Mákos tekercs

2010. január 2.

Hozzávalók:
1 csomag szárított élesztő,
15 dkg cukor,
2,25 dl langyos tej,
1 csipet só,
1 csomag reszelt narancshéj,
35 dkg liszt,
15 dkg puha vaj,
2 tojás,
1 dl forró tej,
15 dkg darált mák,
75 g mazsola,
5 dkg aprított mandula,
5 ek meleg sárgabarackdzsem,
4 ek mandulaforgács

Az élesztőt elkeverjük 1 tk cukorral és 1, 25 dl tejjel. A lisztet elkeverjük a sóval és a narancshéj felével. Hozzáadjuk az élesztős tejet, 7,5 dkg cukrot, 7,5 dkg vajat és 1 tojást. Sima tésztává gyúrjuk. 45 percig pihentetjük. Közben a mákot leöntjük a felmelegített maradék tejjel.. Hozzákeverjük a maradék narancshéjat, vajat, tojást, a mazsolát és a mandulát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, rákenjük a mákot úgy, hogy a szélein egy 2 centis peremet szabadon hagyunk. Feltekerjük, és tepsibe tesszük. A tészta tetejét villával beszurkáljuk. 30 percig sütjük. Még melegen megkenjük dzsemmel és megszórjuk mandulaforgáccsal.
Panettone

Panettone

Hozzávalók: 45 dkg liszt, 4 dkg élesztő, 12 dkg cukor, 1,25 dl langyos tej, 1 zacskó vaníliás cukor, ½ üvegcse vaníliaaroma, 1 üvegcse citromaroma, 6 tojás, jó csipetnyi só, 25 dkg vaj, 6-6 dkg pirított cukrozott narancs-...
Marcipán-sütemény

Marcipán-sütemény

Hozzávalók: 400g blansírozott mandula, 150g porcukor, 100 g cukor, 3 ek meleg víz, 100g darált fenyőmag
Kókuszos csiga

Kókuszos csiga

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 4 tojássárgája, 3 dkg friss élesztő, 1 dl tej, 1 ek cukor, csipet só; Hozzávalók a krémhez: 4 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 25 dkg kókuszreszelék
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: