Mandulás avokádókrém

2018. április 12.

Hozzávalók:
1 avokádó
2 ek szeletelt mandula
1 tk olívaolaj
tabasco
2 lime

Mandulás avokádókrém

Az avokádót félbevágjuk, kivesszük a magját, egy kiskanállal kikaparjuk a belsejét, és aprítógépbe tesszük. Az olívaolajat lassan hozzáadva krémesre keverjük a géppel, majd egy keverőtálban összekeverjük a sóval, a borssal, a tabascóval és a zöldcitromok levével. Lehet kevésbé savanykásra ízesíteni, jó csípősre, vagy csak éppen pikánsra. Ha készen vagyunk az ízesítéssel, akkor egy száraz serpenyőben 1-2 perc alatt megpirítjuk a mandulapelyhet, és az avokádókrémhez keverjük.

Tálalás: bagettet vagy szendvicskenyeret megkenünk a krémmel, és kevés mandulapehellyel díszítjük.

Spar recept

Avokádókrém csilivel

Avokádókrém csilivel

Hozzávalók: 2 db avokádó 1 db lime leve 1 db paradicsom ½ fej hagyma 2 szál friss koriander csilis olívaolaj
Chillis avokádókrém

Chillis avokádókrém

Hozzávalók: 2 db avokádó 1 db lime leve 1 db paradicsom ½ fej hagyma 2 szál friss koriander chillis olívaolaj
Vöröslencse-krém

Vöröslencse-krém

Hozzávalók: 25 dkg vöröslencse 1 fej hagyma 5-6 gerezd fokhagyma só olívaolaj római kömény, garam masala, gyömbér, kurkuma, koriander - ízlés szerint
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód: