Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Csicseriborsós ragu

Csicseriborsós ragu

Hozzávalók: 1 csésze csicseriborsó, néhány órára (vagy éjszakára) beáztatva, forró víz, 1 hagyma, meghámozva, 1 hagyma darabolva, 3 babérlevél, maroknyi petrezselyem, só, bors 4 ek extra szűz olívaolaj, 45 dkg friss spenót, megtisztítva...
Tőkehal paradicsommal

Tőkehal paradicsommal

Hozzávalók: 5-6 paradicsom 4-5 tőkehalfilé fokhagyma só, bors, vegeta olívaolaj
Pikáns sárgarépa krémleves

Pikáns sárgarépa krémleves

Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa fél vöröshagyma 0,5 liter zöldség alaplé (lehet kockából) 1 dl kókusztej 1 kk curry fűszrkeverék lime-lé só, bors olívaolaj csilipehely
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.