Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Hagymás brokkolikrém

Hagymás brokkolikrém

Hozzávalók: 50 dkg brokkoli 1 lilahagyma 2 ek majonéz 1 tk mustár só, bors vegeta 1 kk citromlé
Francia muffin

Francia muffin

Hozzávalók: 25 dkg liszt 15 dkg porcukor 10 dkg vaj 1,5 dl tej 1 tojás 2 tk sütőpor szerecsendió csipetnyi só - a tetejére: porcukor fahéj
Halfasírt

Halfasírt

Hozzávalók: 40 dkg filézett hal (ponty, harcsa, stb) 2 db tojás 1 db vöröshagyma zsemlemorzsa 1 db zsemle tej 2 gerezd fokhagyma só, bors petrezselyem, kapor olaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.