Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Hideg sárgadinnye-leves

Hideg sárgadinnye-leves

Hozzávalók: 1 sárga- (galia) dinnye 1 mézharmat dinnye (szürkés héjú) 2,5 dl 30%-os tejszín 2 dl tej 2 ek méz 1 ek rum só, szerecsendió
Spagetti uborkaszósszal

Spagetti uborkaszósszal

Hozzávalók: 500g spagetti, 4 ek száraz fehérbor, 2 tk szójaszósz, 1 ek balzsamecet, 4 közepes uborka, 4 nagy fejessaláta-levél, 1 finomra vágott hagyma, 1 gerezd finomra vágott fokhagyma, 1,5 tk édesnemes paprika, 2 ek extraszűz olívaolaj,...
Görög citromleves

Görög citromleves

Hozzávalók: 1 l zöldségleves, 2 ek liszt, 150 ml tej, 150 ml joghurt, 1 vékonyra szeletelt hagyma, 2 citrom héja és leve, 2 ek vaj, só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.