Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Tönkölyleves

Tönkölyleves

Hozzávalók: 2 l zöldségleves, 20 dkg tönkölyliszt, 2 csokor fűszernövény (petrezselyem, kapor, metélőhagyma), 2 tojássárgája, 3 dl tejföl, 4 ek száraz fehérbor, 6 dkg vaj
Négysajt mártás tésztához

Négysajt mártás tésztához

Hozzávalók: 10 dkg mozzarella 10 dkg trappista 5 dkg gorgonzola parmezán 2,5 dl tejszín 2 gerezd fokhagyma só, bors 250 g tagliatelle tészta vagy penne tészta
Tonhalas-paradicsomos tésztasaláta

Tonhalas-paradicsomos tésztasaláta

Hozzávalók: 25 dkg penne tészta 30 dkg tonhal konzerv 25 dkg paradicsom 10 dkg olívabogyó 1 kis csokor bazsalikom Az öntethez: 4 ek olívaolaj 2 ek fehérborecet só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.