Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Krémes fokhagymás mártogatós

Krémes fokhagymás mártogatós

Hozzávalók: 1/2 uborka, magozott, kockára vágva, 1 fokhagyma gerezd, nyomva, 1OO ml olívaolaj, 1 érett paradicsom apró kockákra vágva, 15 ml fehérbor ecet, 2OO ml tejföl, só, bors
Fűszeres sült cukkíni

Fűszeres sült cukkíni

Hozzávalók: 500g karikára vágott cukkíni, 1,5 gerezd fokhagyma (1 összenyomva, ½ finomra vágva), 6 friss bazsalikomlevél, 5 friss, finomra vágott mentalevél, 4 ek olívaolaj, só, bors
Kaporleves

Kaporleves

Hozzávalók: 5 dkg vaj kb 7 dl húsleves (lehet kockából) 25 dkg tejföl 2 ek liszt só, kevés almaecet (kihagyható) 3 csokor kapor
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.