Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Szupergyors rizses hús

Szupergyors rizses hús

Hozzávalók 2 személyre: - kb. 20 dkg maradék sült hús - 12 dkg rizs - 20 dkg zöldség (lehet bármilyen, mirelit is ) - 3-4 evőkanál ajvar - 3-4 evőkanál zöldség- vagy húsleves
Pulykamell mustárral és fehérborral

Pulykamell mustárral és fehérborral

Hozzávalók - 1,5 kg pulykamell - 2 ek. dijoni mustár - 1 ek. magos mustár - 1 ek. ételízesítő - só, bors - 1 dl száraz fehérbor - olaj
Sóskafőzelék

Sóskafőzelék

Hozzávalók: 40 dkg sóska (friss vagy fagyasztott) 4 dll tej 2 ek olaj 2 ek liszt só, ételízesítő - ízlés szerint
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.