Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Tepsis-répás csirkecomb

Tepsis-répás csirkecomb

Hozzávalók: - 6 csirkefelsőcomb - 80 dkg burgonya - 3 répa - 3 lilahagyma - 1 fej fokhagyma - 10 dkg bacon - kakukkfű, rozmaring, só, bors - fél citrom - olívaolaj
Serpenyős krumpli

Serpenyős krumpli

Hozzávalók: 1 kg krumpli 3 sárgarépa 1 vöröshagyma 2 tk kakukkfű 3 ek vaj 20 dkg márványsajt só, bors
Körtés sajtsaláta

Körtés sajtsaláta

Hozzávalók: 20 dkg brie sajt, 3 szem körte, 1 kis fej saláta, 3 ek olaj, 1 ek tárkonyecet, 5 dkg összevagdalt földimogyoró
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.