Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Sütőtökös curry

Sütőtökös curry

Hozzávalók: 3 ek olaj 1 fej vöröshagyma 2 sárgarépa 3 zöldpaprika 4 gerezd fokhagyma 1 chilipaprika 70 dkg sütőtök 2 tk currypor 0,5 tk koriandermag 1 tk kurkuma 1 tk mustármag 2 dl kókusztej só, bors
Édes-savanyú mártás

Édes-savanyú mártás

Hozzávalók: 2 ek száraz sherry (vagy vermut), 2 dl ananászlé, 3 ek fehér borecet, 2 ek szójaszósz, 2 ek barnacukor, 2 ek paradicsomlé, kicsumázott, kis kockákra vágott paradicsompaprika, 1 ek étkezési keményítő, 1 ek víz
Erdélyi zakuszka

Erdélyi zakuszka

Hozzávalók: - 3,5 kg padlizsán - 3,5 kg pritamin paprika - 6 fej vöröshagyma - 1 l sűrített paradicsomlé - 7 dl olaj - 5 babérlevél - só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.