Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Sörös oldalas

Sörös oldalas

Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas 1 db vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 1 dl olaj 3 dl sör só, bors, kömény, rozmaring
Curry-s tésztasaláta

Curry-s tésztasaláta

Hozzávalók: 20 dkg tészta (orsó, masni, penne, stb.) 1 fej lilahagyma 40 dkg sonka 1 alma 2 pohár kefir vagy tejföl 1 kis tubus majonéz 4 főtt tojás 1/2 doboz kukorica konzerv curry só
Almás melegszendvics

Almás melegszendvics

Hozzávalók: 12 szelet zsúrkenyér, 25 dkg gépsonka, 4 alma, 10 dkg vaj
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.