Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Poharas szilvás süti

Poharas szilvás süti

Hozzávalók: 2 dl joghurt 3 tojás 2 pohár finomliszt 1 csomag sütőpor 1 pohár cukor 1 dl olaj 0,5 kg szilva
Fűszeres karfiol

Fűszeres karfiol

Hozzávalók: 1 fej karfiol 4 ek majonéz 3 ek tejföl 1 tk mustár 1 ek olívaolaj (+ a sütőedénybe) só, bors kakukkfű, tárkony zsemlemorzsa parmezán
Tojásos krumpli

Tojásos krumpli

Hozzávalók: - 60 dkg újburgonya - 2 fej hagyma - 1 paprika - 2 paradicsom - 5 ek olaj - 1 ek vegeta - 4 tojás - 1 dl tej - kevés őrölt szerecsendió - só, bors
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.