Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Caprese avokádóval

Caprese avokádóval

Hozzávalók: 50 dkg mozzarella 2 db avokádó 50 dkg koktélparadicsom 8 ek olívaolaj 4 ek balzsamecet só, bors 1 csokor friss bazsalikom
Tök fehérmártásban

Tök fehérmártásban

Hozzávalók: 1 ½ kg gyenge spárgatök, 3 ek olaj, 3 dkg liszt, 2 dl tejjel készült fehérmártás (2 dkg liszt, 4 dkg vaj, 2 dl tejjel készítve), 1 dl tejföl
Áfonyás-müzlis joghurtkrém

Áfonyás-müzlis joghurtkrém

Hozzávalók: 20 dkg áfonya 10 dkg müzli 25 dkg tehéntúró 3 dl joghurt 5 ek cukor 2 ek citromlé
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.