Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Knédli

Knédli

Hozzávalók: - 2 db zsemle, - 2 evőkanál zsiradék, - 1/2 liter tej, - néhány evőkanál liszt, - egy kávéskanál só
Sóskapuding

Sóskapuding

Hozzávalók: 45 dkg mirelit sóskakrém 2 ek olaj, 2 ek liszt, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 ek tejföl, 3 dl tej, 1 tk citromlé
Indiai vajas csirke (chicken makhani)

Indiai vajas csirke (chicken makhani)

Hozzávalók: 70 deka csirkecombfilé 1 teáskanál garam masala 1 csipet cayenne bors só, bors, olaj A szószhoz: 2 fej vörös hagyma 2 ek vaj 2 tk citromlé 3 gerezd fokhagyma 1 tk reszelt gyömbér 2 tk garam masala 1 tk chilipor 1 tk őrölt kömény 1...
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.