Mascarponés körtés csirke

2013. október 16.

Hozzávalók:
- 1 db csirke
- 4 db körte
- 25 dkg mascarpone
- só, ételízesítő, szerecsendió, majoránna, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring
- fehérbor

Mascarponés körtés csirke

A körtéket hámozzuk meg, aprítsuk fel. A csirkét fűszerezzük, töltsük meg a körtével.

A tepsit kenjük ki margarinnal, tegyük bele a csirkét, tegyük köré a maradék körtét úgy, hogy megtöltjük a mascarponéval. Öntsünk alá kb. 1,5 dl fehér bort, majd fólivála letakarva kb. 2 órán át süssük, kb 200 fokon.

Vegyük le a fóliát, és kb 15 perc alatt süssük pirosra a csirkét és a körtéket. Köretként rizst, vagy krumplipürét ajánlott kínálni hozzá.

 

Epres vodkakoktél

Epres vodkakoktél

Hozzávalók: 50 dkg eper 25 dkg cukor 3 dl vodka 3 dl víz 1 citrom leve
Gyors spárgaleves galuskával

Gyors spárgaleves galuskával

Hozzávalók: 0,5 kg fehér spárga liszt olaj só, bors, pirospaprika, ételízesítő 2 dl tejföl 1 tojás petrezselyem
Gombás-krumplis tepsis

Gombás-krumplis tepsis

Hozzávalók: 30 dkg burgonya 20 dkg gomba 1 fej lilahagyma 4 gerezd fokhagyma 3 dl tejszín só, bors 15 dkg reszelt sajt
Szólj hozzá Te is a cikkhez!
Név:
Hozzászólás:
Ellenőrző kód:
 
Hozzászólások (2)
bambusz_reni 2012-10-17 11:42:27
ja, ráadásul 200 fokon
Letti 2012-10-15 22:17:26
Úristen. Egy szem csirkét 2 órán át sütni egy kis körtével? Kizárt, hogy ennyi idő kelljen neki.